nr.1 foodmagazine

pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | lactosevrij
Voor het Italië-nummer maakte Janneke Philippi weer 10 simpele en snelle recepten, waaronder deze pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn. 'Dit is een heerlijke pasta die zowel zilt, pittig als krokant is. Met kikkererwten uit blik staat de pasta in 20 minuten op tafel. Heb je wat meer tijd, kook dan gedroogde kikkererwten voor een extra stevige beet.
Serveer er voor voldoende groenten een tomatensalade bij, mijn favoriete
salade is dunne plakjes coeur du boeuf- tomaat met royaal olijfolie, zeezout en
gescheurde basilicum.'
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 400 g ditalini of mezze rigatoni
  • 1 blikje (48 g) ansjovisfilets in olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 500 g kikkererwten uit blik, gelekt
  • 3 sneetjes (ouciabatta
  • 2 takjes peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 4 el olijfolie

instructies

  • Kook de pasta in ruim water beetgaar. Giet de olijfolie van de ansjovisfilets, maar vang de olie op. Hak de ansjovisfilets met de naaldjes van de takjes rozemarijn en de knoflook fijn. Snijd ook de sjalotten fijn.
  • Verhit in een ruime koekenpan de opgevangen ansjovisolie met 2 el olijfolie. Bak hierin de sjalotjes 1-2 min. zachtjes. Voeg het ansjovis-knoflook-rozemarijnmengsel toe en bak 3-4 min. zachtjes tot de ansjovisfilet bijna is opgelost.
  • Maal intussen in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer het ciabattabrood fijn. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak het ciabattakruim goudbruin en krokant. Voeg wat zout toe.
  • Schep de kikkererwten door de ansjovisolie en bak 2 min. zachtjes tot ze warm zijn. Giet intussen de pasta af. Snijd de peterselie fijn. Schep de pasta door de kikkererwten en breng op smaak met peper. Schep de pasta op een schaal of 4 borden en bestrooi met het krokante ciabattakruim en peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 699kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 103g
VEGA(N) Ook in Italië wordt steeds meer plantaardig gegeten. Laat voor een vegan pasta de ansjovis weg en bak 2 extra teentjes knoflook mee. Laat de knoflook goudbruin kleuren voor een extra hartige smaak.
Meer Italiaanse recepten en meer lekkers? Bestel het gloednieuwe Italië-nummer nu zonder verzendkosten. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn