Heb jij ook zo’n plank in de voorraadkast met saaie blikken vol bonen? Zo’n plank die er eigenlijk al een paar maanden (of jaren) hetzelfde uit ziet? Niets om je voor te schamen, want wij hebben hem ook.
Zwarte bonen, witte bonen, linzen, kikkererwten en andere ingeblikte vrienden: als we niet opletten verandert die voorraadkast vanzelf in een museum.
Want bonen uit blik zijn nou eenmaal heel handig om in huis te hebben. Low budget, lekker lang houdbaar, maar daardoor ook makkelijk vergeten. Aan blikken geen gebrek, maar aan inspiratie vaak wel. Vandaag brengen we daar verandering in, want met bonen uit blik maak je echt de lekkerste gerechten.
De belangrijkste truc? Combineer die bonen altijd met een stel verse ingrediënten én smaakmakers vol umami. Denk aan ansjovis, sojasaus, gedroogde paddenstoelen, misopasta… Je kunt alle kanten op! Duik deze lijst en je voorraadkast in en voor je het weet heb je een heerlijk makkelijke (vega) maaltijd of tafel staan.
Recepten met bonen uit blik
salade is dunne plakjes coeur du boeuf- tomaat met royaal olijfolie, zeezout en
gescheurde basilicum.'