De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ovenschotel met groente en flatbread

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ovenschotel met groente en flatbread - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | amerikaans | vegetarisch
Zin in een gezond gerecht boordevol groente? Dan zit je met dit fusion gerecht helemaal goed! De groente zorgen voor de nodige vitamine, waarbij het flatbread een extra bodem legt.
Nog meer vega inspiratie nodig? Dit lijstje zit vol heerlijke vegetarische gerechten.
voorbereiding35 minuten
kooktijd45 minuten
totale tijd1 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 6 kardemompeulen
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 2 lange zoete aardappels
  • 2 bataten 1 lichte en 1 paarse, in parten
  • 2 dikke wortels in schuine dikke plakken
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 8 dadels ontpit en kleingesneden
  • 1 granaatappel de pitten
  • 1 biosinaasappel, rasp en sap
  • 75 ml granaatappelsap
  • 400 g kikkererwten uit blik afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el tahini evt.
  • 140 g Griekse yoghurt
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 bosje munt blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 1 warm flatbread voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed een braadslee met bakpapier.
  • Wrijf de kardemomzaadjes, suiker en 1 tl zeezoutvlokken samen fijn in een vijzel. Doe de zoete aardappels en wortels in een kom en schep ze om met de olie.
  • Verdeel de groenten over de bodem van de braadslee en rooster ze 25-30 min. tot ze licht karamelliseren; keer ze halverwege en bestrooi ze dan met het specerijenmengsel. Meng de dadels met de granaatappelpitten en het sinaasappel- en granaatappelsap.
  • Neem de braadslee uit de oven, strooi de kikkererwten over de geroosterde groenten en rooster alles nog ± 15 min. tot de groenten gaar en mooi gekaramelliseerd zijn.
  • Meng in een kleine kom de tahini en evt. de yoghurt met 5 el water en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Sprenkel de dadel-granaatappeldressing over de groenten en bonen en bestrooi met de sinaasappelrasp, de zonnebloempitten en munt. Serveer met tahiniyoghurt en flatbread.
Voedingswaarde:
calorieën: 582kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept: Matt Preston. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


ovenschotel met groente en flatbread - delicious