nr.1 foodmagazine

risotto met boerenkool, taleggio en citroenpangrattato

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit noemen we nog eens perfecte winterkost: smeuïge risotto met boerenkool en pittige taleggio. Boerenkool niet meer in het seizoen? Vervang ‘m dan voor raapstelen, rucola of veldsla die je er op ’t laatst rauw doorheen roert. De taleggio kan je vervangen voor een zachtere kaas zoals mozzarella of zachte brie.

Meer risottorecepten en inspiratie vind je hier.

risotto met boerenkool, taleggio en citroenpangrattato

hoofdgerecht (4 personen) v

200 g gesneden boerenkool
2 groentebouillontabletten
3 el olijfolie
2 flinke uien, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
300 g risotto
150 ml droge witte wijn
1 takje rozemarijn
2 sneetjes witbrood zonder korst
geraspte schil van ½ (bio)citroen
250 g taleggio, in blokjes (supermarkt)
extra vierge olijfolie

Breng de boerenkool met de bouillontabletten en 1 l water met de deksel op de pan aan de kook. Draai het vuur laag en laat de boerenkool slinken.

Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui met 2 tenen knoflook 4 min. Schep de risotto erdoor en bak 1-2 min. tot de korrels glanzend en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.

Schep eenderde van de boerenkoolbouillon bij de rijst (alleende bouillon, de boerenkool voeg je later toe). Leg ook het rozemarijntakje in de pan. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Voeg nog 2x bouillon toe en kook de risotto in 18-20 min. onder regelmatig roeren beetgaar.

Maal intussen in de keukenmachine het brood fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim krokant en goudbruin in 2-3 min. Bak de laatste teen knoflook 1 min. zachtjes mee. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper. Schud het krokante broodkuim (pangrattato) op een bord.

Neem de pan met risotto van het vuur en haal de rozemarijn eruit. Schep de boerenkool en taleggio erdoor en breng op smaak met peper. Laat de risotto afgedekt 5 min. rusten.

Verdeel de risotto met boerenkool en taleggio over 4 borden, bestrooi met wat pangrattato en maak af met een straaltje extra vierge olijfolie.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN & STYLING: STUDIO PHILLIPI

risottoboerenkool-deliciousmagazine