polenta al forno (polenta uit de oven met spinazie en gorgonzola)

Polenta al forno met spinazie, gorgonzola en pijnboompitten _preview
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | lactosevrij, vegetarisch
De inspiratie voor Jannekes té lekkere gerechten doet ze op tijdens haar vakanties in Italië, hoewel de voorraadkast ook een grote rol speelt. Polenta en pijnboompitten heeft ze eigenlijk altijd wel in huis, en jij waarschijnlijk ook.
kooktijd20 minutes
oven8 minutes
totale tijd28 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenschaal (18×28 cm), ingevet

ingrediënten

  • 250 g polenta
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 125 ml volle melk
  • 100 g verse groene pesto*
  • 150 g gorgonzola
  • 2 el pijnboompitten*

instructies

  • Breng in een ruime pan 1 1⁄4 l water met 2 tl zout aan de kook. Strooi al roerend de polenta erin en breng opnieuw aan de kook. Kook de polenta gaar in 10 min. Roer regelmatig.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook en bleekselderij ± 3 min.
  • Voeg de spinazie in porties toe. Laat al omscheppend het blad slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de melk.
  • Neem de polenta van het vuur. Roer de warme melk door de polenta. Schep de helft van de polenta in de ovenschaal. Verdeel de spinazie en dan de pesto erover. Dek af met de overige polenta.
  • Verdeel de gorgonzola over de polenta en bestrooi met de pijnboompitten. Schuif de polenta in de oven en laat de kaas in 10 min. smelten en licht kleuren.
Voedingswaarde:
calorieën: 630kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Hier vind je een recept voor zelfgemaakte pesto. Pijnboompitten zijn de zaden uit de dennenappels van pijnbomen. Ze groeien tussen de schubben van de dennenappels en zijn niet makkelijk te pellen. Maar hun smaak is alle moeite meer dan waard.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook eens deze snelle lasagne van Janneke: supereasy lasagne met frisse avocado

Polenta al forno met spinazie, gorgonzola en pijnboompitten _preview
STUDIO PHILIPPI