risotto met vis en garnalen

Typisch Italiaans, deze romige saffraanrijst met vis, knoflook, erwtjes en garnalen. Saffraan geeft gerechten een mooie oranje-gele kleur. Het aroma van verse saffraan is vrij sterk met een iets bittere, aardse smaak.

hoofdgerecht (2 personen)

½ tl saffraandraadjes*
450 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
2 el olijfolie
100 g gepelde rauwe garnalen
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 vleestomaat, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
150 g risottorijst*
150 g stevige witvisfilet*, in stukken
150 g doperwten (diepvries)

Week de saffraandraadjes in de kippenbouillon.Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de ui en de knoflook ± 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatblokjes toe, bak ze ± 2 min. mee en voeg de rijst toe. Bak de rijst tot ze heet is en schenk de bouillon met de saffraandraadjes in de pan. Roer alles goed door, draai het vuur op de laagste stand (een warmhoudplaatje op een lage pit is ideaal) en leg een deksel op de pan. Roer de rijst een aantal keren door.

Voeg na ± 10 min. de vis en doperwten toe en roer ze door de rijst. Leg het deksel weer op de pan en houd de pan nog ± 10 min. op zeer laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en gaar is.
Bereiden: ± 30 min.

* Saffraan is te koop bij delicatessenwinkels en grote supermarkten. Goed afgesloten, donker en koel, is het ± drie maanden goed te houden. Gebruik bij snelkook-risottorijst 50 ml bouillon minder, door de voorbewerking in de fabriek neemt deze rijst minder vocht op. Risottorijst zoals arborio, carnaroli en vialone nano, is te koop bij Italiaanse winkels en goed gesorteerde supermarkten. Ga naar goedevis.nl om een duurzame viskeuze te maken.

p.p. ± 530 kcal

Receptuur Eke Mariën Bereiding Jankees Roggeveen Fotografie Harold Peirera. Styling Annelies Morris

Dit recept verscheen reeds eerder in TIP.
risotto vis garnalen-delicious