nr.1 foodmagazine

tjaptjoi met rijst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janneke Philippi: ‘Een variatie op deze tjaptjoi maak ik met dikke omeletreepjes, een restje kip of garnalen.’

tjap tjoi met rijst

hoofdgerecht | 4 personen v

300 g witte rijst
2 el (wok-)olie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, in schuine plakjes van 2 mm
200 g peultjes, afgehaald
250 g champignons, in plakjes
1 komkommer, in lange linten geschaafd
150 ml groentebouillon (van tablet)
2 tl maïzena
125 g taugé
2-3 el (Chinese) sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. Voeg de wortel, peultjes en champignons toe en roerbak 4 min.

Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. Schenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjap tjoi, zodat het bindt.

Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjap tjoi bij.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!