kerst familietafel met Janneke Philippi

Kerst draait om gezelligheid met vrienden en familie. Maar die grote gerechten en lange bereidingstijden.. Met een grote groep mensen kun je hier soms tegenop zien. Niet met de tips & tricks van delicious.friend Janneke Philippi. Zij viert kerst met familie, jong en oud en zorgt ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft inclusief zichzelf!  

‘Ik houd ervan als een familiediner informeel is. Geen tafelschikking, tussen de gangen door van plek wisselen en een relaxt aperitief, staand (aan de bar) in de keuken.’

‘Ik ga voor grote schalen bomvol groenten, mooie rijst en romige aardappelgratin, die feestelijk staan en waar iedereen naar hartenlust zelf van op kan scheppen. Gastvrij, lekker makkelijk en super uitnodigend’ Ook handig: met meerdere opties zit er voor iedereen iets lekkers tussen.
Maar om die verschillende gerechten tegelijkertijd op tafel te krijgen en zelf ook nog een leuke avond te hebben moet je slim te werk gaan.

Verwacht je een grote groep mensen? Dan is voorbereiding je sleutel tot succes. Maak gerechten de middag van te voren ovenklaar, snijd groenten en bewaar ze afgedekt in de koelkast en bewaar sauzen al eerder gemaakt, ingevroren in de vriezer. Alleen nog even opwarmen, afmaken en serveren maar! En bieden er zich helpende handen aan? Schroom niet om er gebruik van te maken, effectief en extra gezellig in de keuken.

Uitdagende gerechten met kerst voor het eerst bereiden is geen slimme optie. Doe zoals Janneke en kies tijdens het kerstdiner voor vertrouwde favorieten met nieuwe (al eerder gekookte en geproefde!) recepten. Op deze manier kan er niets mis gaan en tover je alsof het niets is een spetterend diner op tafel! 

Janneke’s favorieten

‘De hertencarpaccio, een echte klassieker in een nieuw jasje. Met voor de kinderen een aantal plakjes van hun lievelingsvleeswaren is dit voor iedereen feest.’

‘Mijn gezin viel tijdens het testen al als een blok voor de feestelijke kerstham, ook weer geweldig voor te bereiden en de restjes zijn heerlijk op dikke boterhammen met waterkers en zelfgeklopte citroen mayo.’

‘Ook de pompoenkebabs, die voor dit weekend op de voorproefplanning staan, passen perfect op de familietafel. Speels op een stokje, iets waar kinderen dol op zijn!