De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

tjaptjoi met rijst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In de tijd dat je bij de afhaalchinees op je bestelling wacht, draai je zelf deze tjaptjoi in elkaar. Dus geen smoesjes, zelf maken!

tjaptjoi met rijst

hoofdgerecht | 4 personen v

300 g witte rijst
2 el (wok)olie
1 ui, fijngesneden
200 g peultjes, afgehaald
1 wortel, in schuine plakjes van 2 mm
250 g champignons, in plakjes
1 komkommer, in lange linten geschaafd
150 ml groentebouillon ( van tablet)
2 tl maïzena
125 g taugé
2-3 el (Chinese) sojasaus

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2
Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. voeg de peultjes, wortel en champignons toe en roerbak 4 min. Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. shenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjaptjoi.

Stap 3
Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjaptjoi bij.

Stap 4
Geef er sambal en cassavekroepoek bij.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI, FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK, STYLING JET KRINGS, BEREDING BART STUART, PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

tjaptjoirijst-deliciousmagazine