8x feestelijke vegetarische hoofdgerechten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Zoek niet verder. delicious. verzamelde haar favoriete vega hoofdgerechten, uiteenlopend van onze favoriete truffelrisotto met burrata tot een waanzinnige vega pithivier. Bekijk snel onze favoriete vegetarische hoofdgerechten!

Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!

8x vegetarische hoofdgerechten

tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus
Als je kool langzaam in dikke plakken stooft, krijgt-ie een stevige bite, een vollere smaak en blijft toch sappig. Toch vlees erin? Bestrooi de tarte tatin met gebakken spekjes of serranoham.
Ook feestelijk vegan: rodekool steaks.
naar recept
rodekool steaks, gerookt, gemarineerd en geroosterd
Gestoofde rodekool met appeltjes kent bijna iedereen. Toch komt de pittige smaak van de kool beter tot z’n recht als je dikke plakken rookt, pekelt én roostert. Het resultaat is ‘n tikje rokerig, fris-zuur met knapperige buitenste bladeren.
naar recept
steaks van rodekool | delicious
truffelrisotto met paddenstoelen & burrata
Truffelrisotto met paddenstoelen en burrata: kun jij dit waanzinnige herfstgerecht van Janneke weerstaan? Lekker voor doordeweeks, het weekend en natuurlijk de feestdagen!
naar recept
Truffelrisotto met paddenstoelen en burrata
ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter
Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
Nog drie heerlijke vega ravioli's.
naar recept
ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious
pompoen met pesto-rijstvulling
Zo snel en verbluffend eenvoudig hebben we gerechten met deze stergroente nog niet gezien: gewoon halve pompoenen roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
En de overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola.
naar recept
pompoen met pesto-rijstvulling - delicious
gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus
In de maand oktober maken Minta & Mae deze overheerlijke gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus, perfect voor de frissere dagen! Extra fijn: in dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je een pompoen schilt.
Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
naar recept
gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus
hele bloemkool uit de oven met calvados en tijm
Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht? Deze hele bloemkool uit de oven is gemarineerd in calvados, honing en tijm. Bomvol smaak, goed hartig en gewoonweg heel erg lekker. Ook super als hoofdgerecht tijdens kerst!
naar recept
hele bloemkool
pithivier met knolselderij, pompoen en snijbiet met sjalot-bietensaus
Een pithivier is een prachtige hartige taart met bladerdeeg en favoriet bij Minta & Mae tijdens de feestdagen. Deze vegetarische pithivier bevat veel smakelijke groenten zoals knolselderij, pompoen en snijbiet, en is gemakkelijk van tevoren te maken. Zo kun je tijdens het kerstdiner heerlijk genieten zonder dat je nog lang in de keuken hoeft te staan.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
vegetarische pithivier
vegetarische pithivier
Recept: Minta Nicolaï | Fotografie: Ernie Enkelaar | Bereiding: Yvonne Jimmink