Jamie Olivers hasselback-auberginetaart

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
hasselback aubergine taart jamie oliver
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter | mediterraan | vegetarisch
Elke dag lekker eten, maar dan zonder uren in de keuken te staan en met minimale afwas? Alleen daarom al zijn we fan van Jamie’s nieuwste boek EEN, Simpel & lekker uit 1 pan!
Jamie: ‘Ideaal voor doordeweeks, het staat vol gerechten waar mijn hele gezin gek op is.’ Deze hasselback-auberginetaart is niet alleen een plaatje: je hebt hem ook in een handomdraai gemaakt. Weinig afwas, veel smaak en een royale hoeveelheid groenten!
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 2 aubergines van 250 g elk
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1⁄2 bos oregano 10 g
  • 2 tl kappertjes
  • 125 g halloumi
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 platbroodjes 320 g in totaal

instructies

  • Verhit de oven tot 200°C. Zet een ovenbestendige koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag op matig vuur. Halveer de aubergines in de lengte en maak het jezelf gemakkelijk door de helften een voor een, met de snijkant naar beneden, tussen twee houten lepels te leggen en ze met 1⁄2 cm tussenruimte in te snijden – de lepels voorkomen dat je er helemaal doorheen gaat. Leg de halve aubergines met 1 eetlepel olijfolie en100mlwaterophetvelindepanen leg er een deksel op. Laat de aubergines stomen terwijl je de uien pelt, halveert en in flinterdunne ringen snijdt, en de knoflook pelt en in dunne plakjes snijdt. Doe ze in de pan en kook ze 10 minuten met deksel mee.
  • Pluk intussen de oreganoblaadjes. Roer ze, wanneer de tijd erop zit, met de kappertjes en 1 eetlepel rode wijnazijn door de groenten in de pan. Laat nog 5 min. koken, of tot alles licht goud-bruin is, en voeg naar smaak peper en zout toe. Scheur de halloumi er in kleine stukjes bij, sprenkel er 1 eetlepel honing over en schud de boel even flink door elkaar. Leg de platbroodjes er iets overlappend op en stop de randjes rondom een beetje in om alles af te dekken. Druk de broodjes aan om het vocht op te zuigen en zet de pan 10 minuten in de oven, of tot de broodjes goudbruin en krokant zijn. Stort de taart met een vloeiende beweging op een bord, sprenkel er de rest van de honing over, snijd hem in punten en ga aan tafel.
Voedingswaarde:
calorieën: 456kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JAMIE OLIVER | FOTOGRAFIE: DAVID LOFTUS, RICHARD CLATWORTHY | ONE BY JAMIE OLIVER IS PUBLISHED BY PENGUIN MICHAEL JOSEPH © JAMIE OLIVER ENTERPRISES LIMITED (2022 ONE).
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
hasselback aubergine taart jamie oliver