Pompoenlasagne met kool en salie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pompoenlasagne - delicious
vegetarisch
aantal 8 | hoofdgerecht | | internationaal | vegetarisch
Deze heerlijke pompoenlasagne met kool en salie zit bomvol gezonde groente. Als je de pompoen dun snijdt met een mandoline, wordt de lasagne extra lekker.
Deze lasagne met prei is óók vega!
voorbereiding50 minuten
oven1 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 800 g Japanse pompoen (groene geribbelde, kabocha), in 2 mm-plakjes geschaafd (liefst met een mandoline)
  • 5 takjes salie
  • 125 g ghee gesmolten + 60 g extra
  • 1 prei in dunne ringen
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 100 g boerenkool + 100 g cavolo nero (palmkool), zonder dikke stelen, blad fijngesneden
  • 270 g halfgedroogde tomaatjes, uitgelekt en kleingesneden
  • 500 g kwark
  • 2 eieren losgeroerd
  • ook nodig: ovenschaal inh. 2½ l, ingevet, en evt. mandoline*

instructies

  • Schep in een kom de pompoenplakjes om met de fijngesneden salieblaadjes van 1 takje, 3 el ghee en 2 tl grof zeezout.
  • Schep in een andere kom de prei om met de knoflook, 3 el ghee en ½ tl grof zeezout.
  • Schep in een andere kom de boerenkool en cavolo nero om met de tomaatjes en 1 tl grof zeezout. Masseer de blaadjes een beetje, zodat ze zachter worden.
  • Roer in een andere kom de kwark los met de eieren en de fijngesneden blaadjes van 2 salietakjes.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel eenderde van het preimengsel over de bodem van de schaal en dek af met een laag pompoenplakjes en eenderde van het kwarkmengsel. Breng hierop eenderde van het koolmengsel en een laag pompoen aan. Herhaal met nog twee laagjes en eindig met pompoenplakjes. Bestrijk met de rest van de ghee. Dek de ovenschaal af met bakpapier en omwikkel met aluminiumfolie. Bak de lasagne ± 1½ uur in de oven tot hij gaar is, dit test je door hem in te prikken met een mes. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verwijder de folie en het bakpapier en gril de lasagne bovenin de oven in 5-6 min. tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Verhit intussen in een koekenpan op laag vuur de extra ghee, voeg de rest van de hele salieblaadjes toe en bak ze in 1-1½ min. tot ze net goudbruin worden. Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden. Strooi voor het serveren de gebakken salie over de lasagne.
Voedingswaarde:
calorieën: 380kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
Recepten: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pompoenlasagne - delicious