tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiramisu: zo’n dessert waar je alleen maar méér van wilt. En dat maakt het ook direct een ideaal recept voor de feestdagen, want iedereen is er gek op. Hieronder sommen we onze favoriete recepten op, zoals limoncello tiramisu.

Wil je jouw dessert extra mooi maken voor je etentje? Gehakte noten, praliné of koekjes, dunne chocoladeblaadjes, chocoladeschaafsel, bessen, macarons of (verkruimelde) meringue geven een feestelijke touch.

Hier en daar een flinter bladgoud maakt van elk dessert een feestganger en met een busje eetbare goudspray spuit je snel glans op toetjes of garnering.

Hoe serveer je tiramisu extra feestelijk?

Laat maar zien die laagjes! Maak het in een glazen (trifle-)schaal of eenpersoonsglazen. Voeg voor meer kleur een laagje fruit als frambozen toe.

Psst… wil je het jezelf écht makkelijk maken? Maak dan deze tiramisu affogato.

Spuit de laatste mascarponelaag met een spuitzak op het gerecht, in toefjes, bolletjes of ander patroon. Bestrooi met een van de toppings hierboven.

Hieronder onze favoriete recepten voor het Italiaanse dessert:

Tiramisu van chef-kok Joris Bijdendijk

Joris’ tiramisu
Voor dit recept kiest Joris L’OR Espresso RISTRETTO, die zowel in koffiecapsules als L’OR BARISTA XXL capsules te koop is. Joris: ’De extra sterke L’OR Espresso RISTRETTO vormt een mooi contrast en een gouden combi met de zachte smaken van mascarpone, room en vanille.’
naar recept
Tiramisu van Joris Bijdendijk

Limoncello tiramisu

tiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd
witte-chocotiramisù met banaan & limoncello
Dit is zo'n dessert waar we alleen maar meer van willen. Dus zorg dat je nog een plekje over houdt voor deze heerlijke witte-chocotiramisù met banaan & limoncello. Het is relatief weinig werk omdat het opstijven gelukkig vanzelf gaat. Aan de slag!
Kan jij geen genoeg krijgen van Italiaanse desserts? Dan is deze espresso-martini tiramisu ook perfect!
naar recept
witte-chocotiramisù met banaan & limoncello - delicious

Met een twist

espresso-martini tiramisu
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!
Begin 1 dag van tevoren met dit recept.
We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
naar recept
italiaans zoet
tiramisù met witte chocolade, hazelnoten en nootmuskaat

Tiramisu mag zeker traditioneel, maar het hoeft niet altijd. Maak hem deze feestdagen eens anders! Met hazelnoten, witte chocolade en nootmuskaat blaas je jouw favoriete dessert nieuw leven in. Je bent gewaarschuwd, want hij is luchtig in het kwadraat en die schaal gaat leeg.
Ontspannen genieten van je spectaculaire dessert? Maak de tiramisu 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
naar recept
tiramisù met witte chocolade, hazelnoten en nootmuskaat

tiramisu met chocolade-hazelnootpasta
Een Italiaanse klassieker mag je niet veranderen, behalve als je er chocoladepasta in kunt doen! Ben je op zoek naar een écht spektakelstuk? Maak dan tiramisutaart!
naar recept
chocolade-hazelnotentiramisu - delicious
tiramisutaart
De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!
naar recept
tiramisutaart-delicious
tiramisu met rum en rozijnen
‘s Ochtends maken, ’s avonds eten: tiramisu met rum, rozijnen, lange vingers en chocolade!
naar recept
tiramisu-delicious

Als ijs

tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus
In haar nieuwe boek (IJspret) leert foodblogger en culinair auteur Linda Lomelino je alles over ijs. Haar favoriet? Dit tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus. 
naar recept
linda_lomelino_ijspret - delicious

Tiramisu mislukt?

Met bovenstaande recepten kan je dessert eigenlijk niet mislukken. Wil je helemaal relaxt de feestdagen in gaan? Citroensorbetijs staat altijd paraat in de vriezer van delicious.testkok Mette Luiting, net als een fles gekoelde prosecco en wodka. Als haar dessert mislukt, maakt ze daarmee razendsnel een groppino.

Dat gaat zo: klop p.p. 1 bol ijs samen met een flinke scheut wodka in een kom. Meng p.p. ± 60 ml prosecco erdoor en serveer in een hoog glas met een schijfje citroen als versiering. TIP: Lig je alleen een beetje achterop schema met je toetje, dan kan je deze sgroppino ook als spoom geven. Zo win je extra tijd.

Lees ook: hemelse trifle recepten die tiramisu van de troon stoten

En bezoek onze pagina met ál onze kerstrecepten!

chocolade-hazelnotentiramisu - delicious