Witte-chocotiramisu met banaan & limoncello

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
witte-chocotiramisù met banaan & limoncello - delicious

Psst… Bekijk ook onze lijst met de 9 lekkerste tiramisu recepten!

aantal 8 | dessert | feestelijk, kerst | internationaal |
Dit is zo'n dessert waar we alleen maar meer van willen. Dus zorg dat je nog een plekje over houdt voor deze heerlijke witte-chocotiramisù met banaan & limoncello. Het is relatief weinig werk omdat het opstijven gelukkig vanzelf gaat. Aan de slag!
Kan jij geen genoeg krijgen van Italiaanse desserts? Dan is deze espresso-martini tiramisu ook perfect!
voorbereiding40 minuten
opstijven2 uur
totale tijd2 uur 40 minuten

Kookgerei

  • rechthoekige schaal (inh. 1¼ l)

ingrediënten

  • sap en rasp van 2 biocitroenen
  • 50 g suiker
  • 30 ml limoncello
  • 30-40 lange vingers
  • 4 kleine of 3 grote bananen
  • 200 g witte chocolade
  • 500 g mascarpone
  • 75 ml slagroom

instructies

  • Houd 2 el citroensap apart. Verwarm de rest van het sap met de suiker en los de suiker er op laag vuur in op. Neem van het vuur en voeg de limoncello en 50 ml water toe. Leg de helft van de lange vingers in de schaal en bedruppel met de helft van de citroensuikersiroop.
  • Snijd de bananen in plakjes en schep om met het achtergehouden citroensap.
  • Smelt 125 g van de witte chocolade in een kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg dat de bodem van de pan het water niet raakt. Dek de kom af en zet het vuur uit.
  • Neem de kom met gesmolten chocolade van de pan en klop de mascarpone, slag- room en een snufje zout erdoor. Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers en strijk glad. Laat de banaanplakjes evt. uitlekken en verdeel ze dan over de eerste crèmelaag.
  • Verdeel hierover de rest van de crèmelaag en strijk weer glad. Beleg met de rest van de lange vingers en druppel de rest van de siroop erover. Laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Schaaf 35 g chocolade en bestrooi de tiramisù ermee.
  • Rasp de resterende 40 g chocolade boven een steelpan fijn en laat op laagste vuur smelten. Wacht tot de chocolade licht gaat kleuren en roer door. Verwarm tot het licht goudkleurig is en roer weer door. De chocolade zal harder worden. Blijf doorroeren en breek de chocolade op in goudkleurige kruimels met de lepel. Neem van het vuur als de kruimels licht goudbruin zijn en laat afkoelen op bakpapier. Bestrooi de tiramisù vlak voor serveren met de chocokruimels.
Voedingswaarde:
calorieën: 693kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Voorbereiden: maak de tiramisù 1 dag van tevoren. De chocokruimels kun je een paar dagen van tevoren maken. Zet afgedekt koel weg.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. M.M.V: Duikelman, Dille & Kamille, Marjoke de Heer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!