tiramisu met ricotta, rum en nootmuskaat

ricotta-tiramisu met rum & nootmuskaat

Geef klassieke tiramisu een upgrade met romige ricotta, krachtige rum en kruidige nootmuskaat. Dat is een nagerecht vol smaak om indruk mee te maken voor kerst. Deze ricotta-tiramisu met rum en nootmuskaat is een echt feestnummer.

Lees ook: meer tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten

En bestel ons extra dikke nummer:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Tiramisu met ricotta, rum en nootmuskaat

aantal 6 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Begin 4 uur eerder aan dit recept.
kooktijd35 minuten
opstijven4 uur

Kookgerei

  • diepe schaal van ± 18 cm Ø (inh. 1½ liter)

ingrediënten

  • 375 ml sterke filterkoffie, afgekoeld
  • 60 ml bruine rum
  • ± 250 g savoiardi of lange vingers
  • 50 g pure chocolade, 70% cacao, in stukjes
  • chocolade-mokkaboontjes, grof gehakt, voor erbij

nootmuskaat-ricottaroom

  • 375 g ricotta
  • 190 ml slagroom
  • 80 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 25 ml sterke filterkoffie, afgekoeld
  • el bruine rum
  • ¾ tl versgeraspte nootmuskaat + extra om mee te bestuiven

instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de nootmuskaat-ricottaroom in een kom en klop in ± 3 min. tot een glad mengsel.
  • Meng de 375 ml koffie en de 60 ml rum in een ondiepe kom. Wentel de lange vingers een voor een even door het koffiemengsel, laat ze uitlekken en leg ze naast elkaar rechtop tegen de rand van de diepe schaal. Breng op dezelfde manier een enkele laag koekjes aan op de bodem van de schaal.
  • Breng eenderde van de ricottaroom aan op de koekjeslaag op de bodem en strooi de helft van de stukjes chocolade erover. Breng hierop weer een koekjeslaag aan (doop de koekjes nu iets langer in het koffiemengsel) en schep hierop weer een laag ricottaroom met chocoladestukjes erop. Breng weer een koekjeslaag aan en eindig met de rest van de ricottaroom. Laat de tiramisu ± 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestuif de tiramisu vlak voor serveren met geraspte nootmuskaat en strooi de gehakte mokkaboontjes erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 449kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
RECEPT: NINO ZOCCALI, MATT MORAN, MATT PRESTON, JACI KOLUDROVIC, THE STUDD SIBLINGS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

makkelijk toetje: tiramisu affogato

ricotta-tiramisu met rum & nootmuskaat