de 27 lekkerste desserts met drank voor boozy feestdagen

Desserts met een scheutje sterke drank zijn volwassen nagerechten met extra smaak. (Sterke) drank voegt een extra veel smaak toe aan je feestelijke desserts en het maakt elke hap net iets specialer.

Of het nu gaat om een vleugje rum in je chocolademousse of een scheutje Grand Marnier over je sinaasappelcake, de alcohol voegt in dit geval echt wat toe.

Meer inspiratie? Vergeet het laatste nummer van delicious. niet in huis te halen!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wat doet alcohol in je dessert?

Alcohol voegt niet alleen een feestelijk tintje toe aan desserts, maar het doet ook wonderen voor de smaakbeleving. Het heeft de magische kracht om de smaken in een dessert te versterken.

Neem bijvoorbeeld een vleugje likeur in een fruitige sorbet – de alcohol helpt de fruitige tonen naar voren te brengen en geeft het geheel een verfijnde en gebalanceerde smaak. Of een vleugje whisky in een chocoladetaart of een scheutje amaretto in een romige custard, de alcohol voegt een diepte en complexiteit toe aan de smaak die je haast niet kunt bereiken met andere ingrediënten.

Nog meer desserts met alcohol? Tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten

De lekkerste desserts met een vleugje drank

meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur
Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Als je het recept volgt, is de meringuetaart verbazend makkelijk om te maken!
naar recept
meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious
gestoomde meringues met ananasgranita
zachte torentjes meringue met tropische touch
naar recept
gestoomde meringues met ananasgranita en rum-butterscotch
milk washed rumcake
Je maakt gemakkelijk de restjes op van je milk washed spirit en hebt direct de perfecte snack voor wanneer je iets te veel punch hebt gedronken!
naar recept
ananascake vic's kitchen stories
cobbler met winterfruit & amaretto-vanillesaus
Janneke: 'Als er weinig vers fruit is, ga ik voor diepvriesfruit dat in de zomer op z'n best is geplukt. Blauwe bessen voor zo'n fruittoetje met snelle vanille-saus, die ik maak van een bol vanilleroomijs – van topkwaliteit uiteraard!'
We hebben nog meer zoete lekkernijen met bessen voor je in petto: amandelbessentaartjes.
naar recept
cobbler met winterfruit en amaretto-vanillesaus
amarettotaart
Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.
naar recept
amarettotaart-delicious
hazelnoot tiramisu
Klassiek maar toch nét anders: voor deze verrassende tiramisu-variatie wil je wel een gaatje vrijhouden.
naar recept
hazelnoot tiramisu
bombe alaska met mokka
Stof je mixer maar af, want voor dit chique toetjes ga je flink aan de klop. Dat harde werk is natuurlijk niet voor niets, want dit spectaculaire, luchtige dessert levert gegarandeerd oohs en aahs aan de feesttafel op.
naar recept
mokka bombe bombe alaska met mokka
Italiaanse rijsttaart met ricotta & amarenekersen (torta di riso)
Niet bloem, maar risottorijst geeft een onweerstaanbaar romig en toch stevige, zoete taart. Zalig met zo'n zoete kersentopping en knapperige amaretti!
Maak ook deze ricottataart met chocolade.
naar recept
italiaanse rijsttaart met amarenakersen
citrus-chipolatapudding
Deze klassieke, romige pudding is geliefd bij jong & oud.. Citrus geeft de pudding een lekkere frisse smaak. Je kunt er ook voor kiezen om eenpersoons chipolatapuddinkjes te maken; leuk om op te dienen als nagerecht.
naar recept
citrus-chipolatapudding-delicious
pure chocolademousse in een glaasje
De traditionele chocolademousse komt uit Frankrijk en wordt gemaakt van eieren en chocolade. Deze pure chocolademousse is zacht en romig.  Zin in een ander toetje met chocolade? Deze chocolade-vanillelolly’s zijn ook lekker!
naar recept
pure chocolademousse
passievruchtijs met negronisaus
Liefhebber van cocktails? Dit gaat perfect samen met een dessert. De bitterzoete smaak van de negroni in combinatie met het frisse passievruchtijs, vormen een echt power koppel.
Ook een bellini gaat fantastisch in deze trifle met amaretti.
naar recept
Passievrucht-ijs met negronisaus - delicious
bellini-trifle met amaretti & citroenmascarpone
Waarom kiezen als je het allebei kan doen? Met deze bellini-trifle heb je een cocktail en dessert in één. De perzik en mascarpone houden het gerecht fris & luchtig, terwijl de amaretti aanvult met een smaak van bitterkoekjes. Saluti!
Nog meer cocktail desserts maken? Kijk dan naar deze 6 onweerstabare desserts!
naar recept
Bellini trifle met amaretti en citroenmascarpone - delicious
espresso-martini tiramisu
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!
Begin 1 dag van tevoren met dit recept.
We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
naar recept
italiaans zoet
pudding met chocolade en dronken sinaasappels
Als je nog niet aangeschoten bent van het wijnarrangement tijdens een feestdiner, waag je dan aan deze pudding met dronken sinaasappels. Het perfecte dessert met chocolade.
naar recept
misérable met sinaasappelcrème
Misérable met sinaasappelcrème is hét feestgebak in en rond Maastricht!
Twee lagen luchtig amandelbiscuit met daartussen dikke sinaasappelcrème au beurre. Romig en fris tegelijk, kortom verrukkelijk!
Maak deze makkelijke taart een dag van tevoren, dan smaakt hij nog lekkerder. Of ga voor deze sinaasappelcake met jeneverfrosting!
naar recept
Miserable sinaasappeltaart - delicious
chocolade-amandel stoompudding met kersen
No waste: oud brood geeft deze pudding precies de binding die nodig is. Deze pudding stoom je en je serveert hem met lobbig geklopte slagroom en zure kersen. Om je vingers bij af te likken!
naar recept
stoompudding met chocolade en amandel-delicious
terrine met stoofpeertjes en witte chocolade
Deze zoete terrine kun je 1-2 dagen van tevoren maken.
naar recept
terrine-delicious
chocolade-semifreddo met karamelsaus
Ok…het is geen zomer meer. Je hoeft alleen maar naar buiten te kijken om dat te zien. Maar een chocolade-semifreddo met karamel(!)saus is nooit verkeerd toch? Gebruik het liefst bittere chocolade van goede kwaliteit. Dit geeft die typische cacaosmaak aan je semifreddo. Si!
naar recept
choco-schoco-semifreddo-karamelsaus-deliciousemifreddo-karamelsaus
Italiaanse trifle met amarettogelei
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen. Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
naar recept
Italiaanse trifle - delicious
polkadottaart met frambozenvulling
De polkadottaart is stijlvol, mooi en ook nog eens heerlijk! Het recept heeft een beetje extra aandacht nodig, maar het resultaat beloont! En wat de taart extra bijzonder maakt is gebruik van de jam en de chocola van delicious. Lekkerder kan haast niet!
naar recept
polkadottaart
torta dolce di riso (zoete rijstcake met limoncello)
De citrusrasp zorgt voor een frisse smaak en de rijstcake is erg lekker in blokjes die je aan cocktailprikkers bij de thee kunt serveren. Maak dit gerecht nooit met langkorrelige rijst, dat gaat absoluut niet lukken. Koop een goede kwaliteit risottorijst voor een volmaakt resultaat.
naar recept
zoete rijstcake met limoncello
rhum savarin van Rutger Bakt
Rhum savarin staat garant voor een tropisch feestje, dus bak ook snel zo’n vrolijke krans vol tropisch fruit. Neem voor een citrusvariant limoncello in plaats van rum.
Nog zo'n overheerlijke zomertaart van Rutger: plaattaart met frambozen, aardbeien en meer!
naar recept
meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
Bij het zien van deze meringuelaagjestaart krijg je spontaan trek. Een prachtige taart die doet denken aan een pavlova, met veel verschillende smaken waaronder limoncello en kokos. En het ziet er ook nog eens heel feestelijke uit. Perfect voor de kerstdagen!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
tiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!
Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
naar recept
mascarponetaart-deliciousmagazine
ricotta-tiramisu met rum en nootmuskaat
Begin 4 uur eerder aan dit recept.
naar recept
ricotta-tiramisu met rum & nootmuskaat
tiramisu met rum en rozijnen
‘s Ochtends maken, ’s avonds eten: tiramisu met rum, rozijnen, lange vingers en chocolade!
naar recept
tiramisu-delicious

14 indrukwekkende kerstdesserts om flink mee uit te pakken

italiaans zoet