Desserts met een scheutje sterke drank zijn volwassen nagerechten met extra smaak. (Sterke) drank voegt een extra veel smaak toe aan je feestelijke desserts en het maakt elke hap net iets specialer.
Of het nu gaat om een vleugje rum in je chocolademousse of een scheutje Grand Marnier over je sinaasappelcake, de alcohol voegt in dit geval echt wat toe.
Meer inspiratie? Vergeet het laatste nummer van delicious. niet in huis te halen!
Wat doet alcohol in je dessert?
Alcohol voegt niet alleen een feestelijk tintje toe aan desserts, maar het doet ook wonderen voor de smaakbeleving. Het heeft de magische kracht om de smaken in een dessert te versterken.
Neem bijvoorbeeld een vleugje likeur in een fruitige sorbet – de alcohol helpt de fruitige tonen naar voren te brengen en geeft het geheel een verfijnde en gebalanceerde smaak. Of een vleugje whisky in een chocoladetaart of een scheutje amaretto in een romige custard, de alcohol voegt een diepte en complexiteit toe aan de smaak die je haast niet kunt bereiken met andere ingrediënten.
Nog meer desserts met alcohol? Tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten