Desserts met een scheutje sterke drank zijn volwassen nagerechten met extra smaak. (Sterke) drank voegt een extra veel smaak toe aan je feestelijke desserts en het maakt elke hap net iets specialer.
Of het nu gaat om een vleugje rum in je chocolademousse of een scheutje Grand Marnier over je sinaasappelcake, de alcohol voegt in dit geval echt wat toe.
Alcohol voegt niet alleen een feestelijk tintje toe aan desserts, maar het doet ook wonderen voor de smaakbeleving. Het heeft de magische kracht om de smaken in een dessert te versterken.
Neem bijvoorbeeld een vleugje likeur in een fruitige sorbet – de alcohol helpt de fruitige tonen naar voren te brengen en geeft het geheel een verfijnde en gebalanceerde smaak. Of een vleugje whisky in een chocoladetaart of een scheutje amaretto in een romige custard, de alcohol voegt een diepte en complexiteit toe aan de smaak die je haast niet kunt bereiken met andere ingrediënten.
Dit citroentoetje met limoncello & karamellaagje is een echt comfort kersttoetje. Het is heel bijzonder en niet alléén omdat het zo onweerstaanbaar en warm is. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem van de ovenschaal namelijk een geurige citroensaus om je vingers bij af te likken. Een kwestie van uit de oven halen en niets meer aan doen!
Bij ons zijn homemade repen (nog) niet zo populair als in Angelsaksische landen. Daar domineren ze de bakkerijen. delicious. keek de kunst af en presenteert deze tiramisu-repen om jou ook direct fan te maken.Begin 4 uur of 1 dag eerder aan dit recept. Je kunt de repen 4 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Deze warme sinaasappelcakejes met Aperolsaus zijn heel bijzonder en niet alléén omdat ze onweerstaanbaar en warm zijn. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem namelijk een saus om je vingers bij af te likken. Een kwestie van uit de oven halen en niets meer aan doen.
Deze Italiaanse pandoro tiramisu is klassiek of toch niet helemaal? De Italianen gaven er nota bene zelf een kleine twist aan: tiramisu met pandoro. Het smaakt hemels en is delizioso voor elk feest!Pandoro en colombo zijn luchtige cakes die in Italië meestal met kerst worden gegeten. Online niet te vinden? Neem dan panettone.
Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Als je het recept volgt, is de meringuetaart verbazend makkelijk om te maken!
Janneke: 'Als er weinig vers fruit is, ga ik voor diepvriesfruit dat in de zomer op z'n best is geplukt. Blauwe bessen voor zo'n fruittoetje met snelle vanille-saus, die ik maak van een bol vanilleroomijs – van topkwaliteit uiteraard!' We hebben nog meer zoete lekkernijen met bessen voor je in petto: amandelbessentaartjes.
Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.
Stof je mixer maar af, want voor dit chique toetjes ga je flink aan de klop. Dat harde werk is natuurlijk niet voor niets, want dit spectaculaire, luchtige dessert levert gegarandeerd oohs en aahs aan de feesttafel op.
Italiaanse rijsttaart met ricotta & amarenekersen (torta di riso)
Niet bloem, maar risottorijst geeft een onweerstaanbaar romig en toch stevige, zoete taart. Zalig met zo'n zoete kersentopping en knapperige amaretti!Maak ook deze ricottataart met chocolade.
Deze klassieke, romige pudding is geliefd bij jong & oud.. Citrus geeft de pudding een lekkere frisse smaak. Je kunt er ook voor kiezen om eenpersoons chipolatapuddinkjes te maken; leuk om op te dienen als nagerecht.
De traditionele chocolademousse komt uit Frankrijk en wordt gemaakt van eieren en chocolade. Deze pure chocolademousse is zacht en romig. Zin in een ander toetje met chocolade? Deze chocolade-vanillelolly’s zijn ook lekker!
Liefhebber van cocktails? Dit gaat perfect samen met een dessert. De bitterzoete smaak van de negroni in combinatie met het frisse passievruchtijs, vormen een echt power koppel.Ook een bellini gaat fantastisch in deze trifle met amaretti.
Waarom kiezen als je het allebei kan doen? Met deze bellini-trifle heb je een cocktail en dessert in één. De perzik en mascarpone houden het gerecht fris & luchtig, terwijl de amaretti aanvult met een smaak van bitterkoekjes. Saluti!Nog meer cocktail desserts maken? Kijk dan naar deze 6 onweerstabare desserts!
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!Begin 1 dag van tevoren met dit recept.We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
Als je nog niet aangeschoten bent van het wijnarrangement tijdens een feestdiner, waag je dan aan deze pudding met dronken sinaasappels. Het perfecte dessert met chocolade.
Misérable met sinaasappelcrème is hét feestgebak in en rond Maastricht! Twee lagen luchtig amandelbiscuit met daartussen dikke sinaasappelcrème au beurre. Romig en fris tegelijk, kortom verrukkelijk! Maak deze makkelijke taart een dag van tevoren, dan smaakt hij nog lekkerder. Of ga voor deze sinaasappelcake met jeneverfrosting!
No waste: oud brood geeft deze pudding precies de binding die nodig is. Deze pudding stoom je en je serveert hem met lobbig geklopte slagroom en zure kersen. Om je vingers bij af te likken!
Ok…het is geen zomer meer. Je hoeft alleen maar naar buiten te kijken om dat te zien. Maar een chocolade-semifreddo met karamel(!)saus is nooit verkeerd toch? Gebruik het liefst bittere chocolade van goede kwaliteit. Dit geeft die typische cacaosmaak aan je semifreddo. Si!
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen. Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
De polkadottaart is stijlvol, mooi en ook nog eens heerlijk! Het recept heeft een beetje extra aandacht nodig, maar het resultaat beloont! En wat de taart extra bijzonder maakt is gebruik van de jam en de chocola van delicious. Lekkerder kan haast niet!
torta dolce di riso (zoete rijstcake met limoncello)
De citrusrasp zorgt voor een frisse smaak en de rijstcake is erg lekker in blokjes die je aan cocktailprikkers bij de thee kunt serveren. Maak dit gerecht nooit met langkorrelige rijst, dat gaat absoluut niet lukken. Koop een goede kwaliteit risottorijst voor een volmaakt resultaat.
Rhum savarin staat garant voor een tropisch feestje, dus bak ook snel zo’n vrolijke krans vol tropisch fruit. Neem voor een citrusvariant limoncello in plaats van rum. Nog zo'n overheerlijke zomertaart van Rutger: plaattaart met frambozen, aardbeien en meer!
meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
Bij het zien van deze meringuelaagjestaart krijg je spontaan trek. Een prachtige taart die doet denken aan een pavlova, met veel verschillende smaken waaronder limoncello en kokos. En het ziet er ook nog eens heel feestelijke uit. Perfect voor de kerstdagen!Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.