Bloemkool kun je zien als een wit canvas. Het neemt gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten op en je kunt het op diverse manieren bereiden: roosteren, stomen, koken, bakken, pureren… You name it! Daarom: onze 35 beste bloemkool recepten.
Of je nu een eenvoudig bijgerecht maakt of flink uitpakt met een hoofdgerecht: bloemkool is je go to groente. Verwerk ‘m lekker romig en zacht in een soepje óf ga juist voor lekker knapperige roosjes uit de oven. Sla vooral aan het experimenteren, want een bloemkool leent zich hier perfect voor.
Is bloemkool gezond?
Jazeker! Het is een bron van vitamine C, k en bevat voedingsvezels. Zeker wanneer je wanneer je veganistisch eet of op je calorie-inname wil letten, is bloemkool ideaal. Maak bijvoorbeeld eens bloemkoolsteak, bloemkoolrijst of kruid wat grotere bloemkoolroosjes alsof het kipdrumsticks zijn.
Hieronder vind je onze 35 favoriete bloemkool recepten.
Spring snel naar deze bloemkool recepten:
Hartige taarten en plaattaarten
Curry met bloemkool
Salades
Bloemkoolsoep
Pasta’s en risotto’s
Ovenschotel met bloemkool
Geroosterde bloemkool
Bloemkoolrijst en couscous
Overig
Hartige taarten en plaattaarten
Curry met bloemkool
Salades met bloemkool
Bloemkoolsoep
Bloemkool is zó veelzijdig! Je kunt er zelfs nasi goreng van maken, eh… bloemkool goreng!