nr.1 foodmagazine

bbq-bloemkool met geitenlabne, muhammara & dukkah

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bbq-bloemkool met geitenlabne muhammara & dukkah
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | zomer | mediterraans | glutenvrij, vegetarisch
Lekker en makkelijk zomereten van Janneke. Begin op tijd en laat de yoghurt rustig uitlekken voor ultieme romigheid.
Bekijk hier het hele bbq-menu van Janneke.
voorbereiding25 minuten
kooktijd10 minuten
uitlekken8 uur
totale tijd8 uur 35 minuten

Kookgerei

  • evt. ook nodig: grillschaal

ingrediënten

  • 500 ml volle geitenyoghurt*
  • 500 g bloemkool (1 kleine)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl kerrie of vadouvan
  • 2-3 el muhammara
  • 2 takjes dille
  • 1 tl dukkah
  • extra vierge olijfolie

instructies

  • Leg een zeef op een grote kom en leg er een dunne, goed uitgespoelde theedoek in. Meng de yoghurt met een flinke snuf zout en schenk in de zeef. Laat minstens 8-12 uur afgedekt in de koelkast of op een koele plek uitlekken.
  • Steek de bbq aan. Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de kerrie door de olijfolie. Schep de bloemkoolroosjes om met de olie en zout naar smaak. Rooster ze op de hete bbq in ± 8 min. knapperig gaar. Draai ze af en toe. Gebruik eventueel een grillschaal wanneer ze tussen het rooster dreigen te vallen.
  • Schep de uitgelekte yoghurt (labne) op een schaal en strijk glad. Verdeel de muhammara erover. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie.
  • Snijd de dille fijn. Bestrooi de labneh met dille en dukkah. Serveer met geroosterde bloemkoolroosjes om te dippen.
Voedingswaarde:
calorieën: 245kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
* Of gebruik dikke Griekse of Turkse yoghurt en laat ± 4 uur uitlekken.
TIP Voor het uitlekken gebruik ik ook vaak koffiefilterzakjes. Scheur de filterzakjes aan de perforatiekant voorzichtig open en leg ze in een zeef. Zorg dat de zakjes elkaar overlappen, zodat er geen yoghurt door de zeef kan weglopen. De uitgeschepte filterzakjes gooi je daarna weg.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
bbq-bloemkool met geitenlabne muhammara & dukkah