nr.1 foodmagazine

vegetarische flatbreads met geroosterde bloemkool en yoghurt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Minta & Mae delen elke maand twee vegetarische recepten met seizoensgroenten in de hoofdrol. Juli staat in het teken van bloemkool, met als resultaat deze kleurrijke flatbreads met geroosterde bloemkool, yoghurt en granaatappelpitjes.

Met dit recept maak je de flatbreads heel makkelijk zelf. Nog makkelijker? Ga dan voor kant-en-klare uit de supermarkt.

aantal 4 | hoofd | doordeweeks, weekend | midden-oosters | vegetarisch
kooktijd20 minuten
oven25 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 el milde olijfolie
  • el vadouvan
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 450 ml Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook
  • 15 g munt fijngesneden

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in plakken van ca. 1 cm, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe 4 el olijfolie in een kommetje, meng de vadouvan erdoor en breng op smaak met peper en zout. Kwast de bloemkool aan beide kanten royaal in met het vadouvan-mengsel. Zet in de oven en bak in ca. 25 min. gaar en tot er schroeiplekjes op de bloemkool zitten. Zet de oven uit en op een kier.
  • Meng ondertussen in een kom het zelfrijzendbakmeel met 220 ml van de yoghurt en een royale snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg extra yoghurt toe als het deeg te droog is en extra bloem als het deeg te nat is. Bestuif je werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 4 ballen en rol ze uit tot een ovaal van ca ½ cm. dik.
  • Verhit een grillpan, kwast de flatbreads in met de rest van de olijfolie en bak ze ca. 2 min. per kant tot ze gaar zijn en grillstrepen hebben.
  • Breng de rest van de yoghurt op smaak met de knoflook, zout en de helft van de fijngesneden munt. Besmeer de flatbreads met het yoghurt-mengsel en verdeel de bloemkool en rest van de munt er over.
Voedingswaarde:
calorieën: 322kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 10g
auteur: Minta & Mae
TIP: Grote eters? Maak dan een dubbele hoeveelheid flatbread.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Receptuur: Minta Nicolaï | Fotografie: Sophie van den Hoek | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Jessica Lek