nr.1 foodmagazine

Warme pittige rijstsalade met bloemkool en broccoli

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
rijstsalade-delicious


vegetarisch
aantal 4 | lunch, voorgerecht | doordeweeks | |
Broccoli, bloemkool, zilvervliesrijst en veel specerijen en verse kruiden. Een warme salade bomvol smaak en voedingsstoffen. 
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 350 g zilvervliesrijst
  • ½ stronk broccoli in roosjes
  • ½ bloemkool in roosjes
  • 75 ml olijfolie plus extra voor besprenkelen
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • ½ tl zwarte mosterdzaadjes*
  • ½ bosje munt blaadjes geplukt
  • ½ bosje koriander blaadjes geplukt
  • ½ bosje platte peterselie blaadjes geplukt
  • ½ bosje lente-uitjes in dunne ringetjes
  • ½ sap citroen
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 el harissa**

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Breng in een steelpan water met zout aan de kook en blancheer de broccoli en bloemkoolroosjes 2 min. tot ze gaar zijn. Giet af en zet apart.
  • Verhit 60 ml van de olie (4 el) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3-4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook en de mosterdzaadjes toe en bak nog 1-2 min. tot het gaat geuren. Neem het kruidige uienmengsel uit de pan. Verhit nog 1 el olie in de pan en voeg de broccoli en bloemkool toe, zet het vuur hoger en bak 3-4 min. tot ze mooi bruin zijn. Voeg het uienmengsel weer toe aan de pan en warm door.
  • Meng de broccoli en bloemkool in een kom met de rijst, de kruiden en de lente-ui en breng op smaak met zout en peper. Knijp er het citroensap boven uit en besprenkel met wat olijfolie.
  • Meng de yoghurt met de harissa en geef deze bij de warme salade. Lekker met geroosterde vis of lamskarbonade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


rijstsalade-delicious