vegetarisch
aantal 4 |
lunch, voorgerecht |
doordeweeks |
|
Broccoli, bloemkool, zilvervliesrijst en veel specerijen en verse kruiden. Een warme salade bomvol smaak en voedingsstoffen.
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 350 g zilvervliesrijst
- ½ stronk broccoli in roosjes
- ½ bloemkool in roosjes
- 75 ml olijfolie plus extra voor besprenkelen
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- ½ tl zwarte mosterdzaadjes*
- ½ bosje munt blaadjes geplukt
- ½ bosje koriander blaadjes geplukt
- ½ bosje platte peterselie blaadjes geplukt
- ½ bosje lente-uitjes in dunne ringetjes
- ½ sap citroen
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 el harissa**
instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Breng in een steelpan water met zout aan de kook en blancheer de broccoli en bloemkoolroosjes 2 min. tot ze gaar zijn. Giet af en zet apart.
- Verhit 60 ml van de olie (4 el) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3-4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook en de mosterdzaadjes toe en bak nog 1-2 min. tot het gaat geuren. Neem het kruidige uienmengsel uit de pan. Verhit nog 1 el olie in de pan en voeg de broccoli en bloemkool toe, zet het vuur hoger en bak 3-4 min. tot ze mooi bruin zijn. Voeg het uienmengsel weer toe aan de pan en warm door.
- Meng de broccoli en bloemkool in een kom met de rijst, de kruiden en de lente-ui en breng op smaak met zout en peper. Knijp er het citroensap boven uit en besprenkel met wat olijfolie.
- Meng de yoghurt met de harissa en geef deze bij de warme salade. Lekker met geroosterde vis of lamskarbonade.
auteur: delicious.
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!