Fish & chips van bloemkool

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Fish 'n chips van bloemkool - delicious


veganistisch
aantal 4 | lunchgerecht | weekend | internationaal |
Natuurlijk wil je méér groenten eten, maar ja… soms heb je gewoon ook zin in iets uit de frituurpan… Maak dan deze superlekkere vegan ‘fish & chips’ van bloemkool en sperziebonen. Snel klaar en iedereen vindt het fantastisch. Geef er sojasaus of extra chilisaus bij om te dippen. Of… haal verse vis en maak ook een keer the real thing.
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kurkuma
  • 200 ml bruisend mineraalwater
  • 3 el Thaise zoete chilisaus
  • 1 bosje koriander
  • 2 el seroendeng
  • 400 g bloemkool en/of romanesco in roosjes
  • 700 g friet, koelverse
  • olie om in te frituren

instructies

  • Kook de sperziebonen in water met zout in 7-8 min. beetgaar. Schil intussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af en in blokjes. Halveer de rode peper, haal de zaadlijsten eruit en snijd de peper fijn.
  • Doe het bakmeel met de kurkuma in een kom. Schenk er langzaam het mineraalwater bij en klop met een vork tot een yoghurtdik en glad beslag. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
  • Verhit intussen de olie om te frituren tot 180°C.
  • Meng de sperziebonen met de mango, rode peper en de chilisaus. Snijd de koriander grof en schep erdoor. Bestrooi de salade met de seroendeng.
  • Haal de bloemkoolroosjes door het beslag; laat overtollig beslag even van de bloemkool druipen. Frituur de bloemkool in porties in 3-4 min. goudbruin en beetgaar. Bak ook de friet in de hete olie in 5 min. goudgeel en krokant. Laat de bloemkoolroosjes en de friet uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  • Serveer de bloemkoolroosjes en de friet met de sperziebonensalade.
Voedingswaarde:
calorieën: 695kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Fish 'n chips van bloemkool - delicious