De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

plaattaart van bloemkool met lentegroenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Maak je taartbodem eens van bloemkool. Want bloemkool is goed voor je botten en weefsels en werkt ontstekingsremmend. Weetje: Het groene blad zit vol calcium en is gewoon eetbaar!
kooktijd40 minuten
Oven45 minuten
totale tijd1 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 1 bloemkool groot, à 1.2 kilo
  • 100 g walnoten
  • 100 g oude kaas
  • 2 eieren
  • 30 g bloem of neem maïzena voor glutenvrije pizza
  • 150 g oude Hollandse geitenkaas dun geschaafd
  • 4 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 12 bospeentjes
  • 100 g spinazie wild
  • 12 courgettebloemen
  • 100 g spekreepjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in stukjes (je hebt 750 g bloemkool nodig) en maal ze met de walnoten en oude kaas in delen in de keukenmachine tot fijn kruim. Klop de eieren los en doe ze samen met het bloemkoolmengsel en de bloem in een kom. Meng alles goed en spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat tot een rechthoek van 1 cm dik (± 32×26 cm).
  • Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met 50 g van de kaas en bak nog 15 min. Verhoog daarna de oventemperatuur naar 250°C.
  • Snijd intussen de rode uien in kleine parten en schil of schrap de bospeentjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de uipartjes ca. 5 min. op half hoog vuur. Kook de peentjes in ruim kokend water met zout ± 5 min. Giet af en dep goed droog. Was de spinazie. Beleg de taartbodem met een laag wilde spinazie. Verdeel hierover de rode uien, bospeentjes en courgette bloemen. Strooi de rest van de kaas samen met de spekjes over de pizza.
  • Bak de plaattaart nog 15 minuten in de hete oven.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tip: laat de spekjes weg en bestrooi de pizza met wat extra kaas voor een lekker vegetarisch gerecht.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!