30 makkelijke hapjes voor veel mensen

30 makkelijke hapjes voor veel mensen
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING LAURA VIJSELAAR, FOODSTYLING BART STUART

Het seizoen van grote diners is weer aangebroken. Heerlijk natuurlijk, gezellig eten met een grote groep mensen. Zo’n perfecte avond begint natuurlijk met een goed hapje. Maar welke hapjes maak je voor veel mensen?

Het belangrijkst: zorg dat je zoveel mogelijk kunt voorbereiden, het gelijk in grote hoeveelheden kunt maken en kies voor een makkelijk recept. Denk aan grote breekbroden, oesters met een originele topping of andere hapjes waarbij de oven het zware werk doet.

Alles om zo veel mogelijk bij je gasten te kunnen aanschuiven, maar tóch iets lekkers op tafel te zetten.

Lees ook: 27x de lekkerste borrelhapjes

Maak deze makkelijke hapjes voor veel mensen

Focaccia met geitenkaas, provolone, tijm & olijven

Begin 4 uur van tevoren aan dit recept.

naar recept
Honingtomaten-boterbloem

Draai kerststress om in een feestelijk succes. Het geheim? Ga voor dit makkelijke recept met Looye tomaten die zo puur zijn dat ze elke hap bijzonder maken. Met een paar simpele ingrediënten heb je het in no time voor elkaar. Nodig je vrienden uit en zet deze indrukwekkende boterbloem vol Honingtomaten op tafel.

naar recept
boterbloem
hartige madeleines met spekjes, walnoot en mosterd

Voorbereidingstip – versgebakken zijn deze madeleines het allerlekkerst. Het beslag kun je een dag eerder maken en (in een spuitzak) in de koelkast bewaren. Wil je de madeleines toch langer bewaren, vries ze dan in. In de koelkast worden ze snel droger.

naar recept
hartige mini-cheesecake

Deze hartige mini-cheesecakes zijn perfect als hapje, amuse of voorgerecht. Zomaar, als je iets te vieren hebt, met de kerstdagen of oud en nieuw. Voorbereiden? Maak de geitenkaasmousse een dag van tevoren en bewaar in de spuitzak in de koelkast.

naar recept
hartige mini cheesecake
gefrituurde citroenspiering met saffraanmayonaise

Spiering is een ongebruikelijk visje in onze keuken. Gefrituurd in een deegjasje met citroen krijgt spiering opeens een heel verrassende knapperige bite en frisse smaak. Nog meer gefrituurde vis? Deze garnalen met aioli gaan er ook zeker in!

naar recept
spiering
kruidige geitenkaasbollen

Bij de borrel mogen deze bollen niet ontbreken. Bedek ze met verschillende soorten noten en vruchten voor een extra luxe effect!

naar recept
geitenkaasbollen
snelle dumplings met zoetzure venkel

Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze gyoza's, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.

naar recept
Snelle dumplings - delicious
feestelijke hartige taartjes

Last van kerststress? Bereid je gerechten bijna helemaal van tevoren en maak ze écht af vlak voor het serveren. Zo boks je het voor elkaar om een hartig hapjesbuffet op tafel te zetten. Dit zijn onze 10 ideeën voor hartige taartjes. Ook supersnel klaar en heerlijk bij de borrel: dips!

naar recept
gerookte camembert met salade en brood

Vandaag een heel bijzonder gerecht: gerookte camembert. Met salade en brood erbij een makkelijk hoofdgerecht. Simpel en snel en altijd een succes! Extra fijn: zo'n kaasje hoef je maar 10 min. te roken, dus sla maken, brood snijden en binnen een half uur aan tafel!Geitenkaas kun je ook prima roken! Lekker met toast en ratatouille.

naar recept
camembert-deliciousmagazine
oesters met pancetta-limoenkruim

Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak. Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.

naar recept
recepten met limoen
sappige kippenvleugels met sriracha, honing en gember

Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Van drumsticks met soja & steranijs tot kip met mosterd & salie of in een curry met kikkererwten & kokos: met kip wordt het vaak nét even lekkerder. Vandaag maken we lichtpittige, sappige kip met honing en gember.TIP: Geef wat uit aan verantwoord gehouden kip. Dat is iets prijziger, maar deze kippen hebben een beter leven gehad en dat proef je écht!

naar recept
kippenvleugels sriracha
oesters met ceviche-relish

Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje. Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit!

naar recept
oesters met jalapeños
bruschetta met geroosterde paprika

Alleen maar blije gezichten aan tafel als je deze broodjes, knapperig geroosterd, met sappig, zoete paprika op tafel zet. Een beter voorafje is er eigenlijk niet.

naar recept
bruschetta met geroosterde paprika
Breekbrood met bier, kaas & spek

Comfy klassieker met een fijne kick van bier. Saus, beslag, brooddeeg of ketchup… alles wordt lekkerder met een scheut gerstenat! Zet dit breekbrood op de borreltafel en schenk er een ijskoud glas pale ale bij. Want als het in het deeg zit, mag het ook in het glas.Zet naast de boter ook eens deze heerlijke dips op tafel, die passen perfect bij zo'n stuk warm kazig breekbrood.

naar recept
briochekrans met rozemarijn en vacherin mont d’or

Niks gaat boven zelfgebakken brioche: zo zacht en smaakvol. Met deze prachtige briochekrans gaan we zelfs nog een stapje verder, want we serveren 'm met saffraan, rozemarijn en heerlijke gesmolten kaas. Gaat perfect samen met een Franse chardonnay en een citroen-appelchutney. Liever zoete brioche? Serveer het dan met warme aardbeien en honingricotta of maak een crumble-brioche met appels en bessen.

naar recept
brood bakken - briochekrans met vacherin mont dor
ricotta-maïstaartjes met gemarineerde zalm

Eet je liever zonder vis of vega? Deze taartjes zijn ook heerlijk met reepjes ardennerham of schouderham. Laat voor vegetarische taartjes de vis weg en voeg een handvol grof gehakte noten toe aan de maïs.Serveer er een lekkere peulen-kruidensalade met burrata en grissini erbij.

naar recept
uienmuffins met zure room & ‘nduja

Je bakt deze muffins in een uur en ze laten je keuken lekker geuren, zodat iedereen vanzelf aanschuift. De zoete uien matchen verschrikkelijk goed met de 'nduja: gekruide pittige smeerworst uit Calabrië.

naar recept
uienmuffins met zure room & 'nduja
borrelplank met rauwe ham, droge worst én kaas

Een feestelijke borrelplank: zo gepiept en het perfecte gezelschap bij een lekker drankje. Trek je mooiste fles rood open en geniet van deze aardse, romige en luxe hapjes.

naar recept
Borrelplank - delicious (2)
doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum

Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.

naar recept
doperwtentoast met mozzarella | delicious
crostini alla Toscana met boter, kappertjes-peterseliesalsa & ansjovis

In Toscane vind je net zoveel gerechten met brood als cipressen in het landschap. Van panzanella tot pappa al pomodoro en acquacotta, ‘gekookt water’ verrijkt met brood en olijfolie en meer ingrediënten.3x borrelhapjes voor bij de wijn, lekker bij de aperitivo!

naar recept
latkes met gerookte zalm en roomkaas

Traditioneel worden deze Joodse aardappelkoekjes geserveerd bij het Chanoeka-feest in december, maar ze zijn té lekker om maar één keer per jaar te eten. Omdat je latkes in een handomdraai hebt gemaakt, zijn het handige hapjes voor gasten. Tip: Zorg ervoor dat je alle vocht uit de groente knijpt met een theedoek. Zo bak je de krokantste koekjes.

naar recept
latkes met zalm en roomkaas
Libanese ladyfingers

In veel landen ligt filodeeg standaard in de vriezer. In Marokko voor de beroemde kippenpastei b’stilla, in Egypte voor gehaktpastei en in Libanon voor deze te lekkere rolletjes gevuld met gehakt.

naar recept
Libanese ladyfinger hapjes
pompoen-ajvar met brood

Deze pompoen ajvar is het perfecte gerecht voor de herfst. Ajvar is een zachte spread van paprika en aubergine. Voor deze herfstvariant is een deel van de paprika vervangen door geroosterde pompoen. De rauwe knoflook en gerookte-paprikapoeder geven nog wat extra pit.

naar recept
Pompoen-ajvar met brood
paprika-kaasdip met knoflooktoast

Het gerookte-paprikapoeder in deze mediterrane dip geeft precies die rokerige touch: geweldig met de umami en romigheid van de kazen.

naar recept
Paprika-kaasdip met knoflooktoast smeltkaas
vega hoisinsauzijnenbroodjes

Hoisinsaus is de ultieme umamibom die het broodje de perfecte smaak geeft. Macadamianoten geven de vega-vulling van deze broodjes die lekker vettige smaak die je normaal van vlees krijgt. Wil je liever een vegan variant? Kijk onder aan het recept voor vegan-tips!

naar recept
vega hoisinsaucijzenbroodjes
patatas bravas

Beroemder dan de flamenco? Hmm, nog nét niet, maar ze komen wel heel dichtbij. Deze Spaanse aardappeltjes met tomatensaus en pittige aioli zijn onversmaadbaar als onderdeel van een tapastafel.Zin gekregen in gerechten met Spaanse flair? Bekijk dan ook deze lijst met tapas recepten.

naar recept
patatas bravas
fetadip met gekonfijte tomaten

Ravinder: 'Koude zilte feta onder een laag tomaten –verhit in olijfolie met allerlei lekkers tot ze barst van zachte zoetheid – is verrukkelijk op brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchisaus. Ik roer ze gewoon op de bakplaat door elkaar.'

naar recept
Champignon köfte b’siniyah

‘Köfte worden traditioneel gemaakt met rund- of lamsvlees. Met champignons en aubergine voelt het net zo decadent aan, zeker in een poel van romige tahinisaus met gouden pijnboompitten en verse kruiden. Serveer met verse pita.’

naar recept
snelle spinazie-ricottapasteitjes uit de airfryer

Donna Hay: ‘Ik krijg nooit genoeg van deze krokante, snelle pasteitjes met de lekkerste romige kaasvulling. Met tortilla’s gaat het nog ­eenvoudiger. De ­ ingrediënten kun je naar smaak aanpassen.’

naar recept
pasteitjes
crispy bloemkool met miso-mayonaise

Bloemkool wordt in de airfryer al ontiegelijk krokant, geef je hem dan ook nog een cornflakes-jas, dan heb je een snack die kraakt tussen je tanden. Echt heel goed.

naar recept

koken voor een grote groep met kerst? 84x makkelijke recepten