Tiramisu: zo’n dessert waar je alleen maar méér van wilt. En dat maakt het ook direct een ideaal recept voor de feestdagen, want iedereen is er gek op. Hieronder sommen we onze favoriete recepten op, zoals limoncello tiramisu.
Wil je jouw dessert extra mooi maken voor je etentje? Gehakte noten, praliné of koekjes, dunne chocoladeblaadjes, chocoladeschaafsel, bessen, macarons of (verkruimelde) meringue geven een feestelijke touch.
Hier en daar een flinter bladgoud maakt van elk dessert een feestganger en met een busje eetbare goudspray spuit je snel glans op toetjes of garnering.
Hoe serveer je tiramisu extra feestelijk?
Laat maar zien die laagjes! Maak het in een glazen (trifle-)schaal of eenpersoonsglazen. Voeg voor meer kleur een laagje fruit als frambozen toe.
Psst… wil je het jezelf écht makkelijk maken? Maak dan deze tiramisu affogato.
Spuit de laatste mascarponelaag met een spuitzak op het gerecht, in toefjes, bolletjes of ander patroon. Bestrooi met een van de toppings hierboven.
Hieronder onze favoriete recepten voor het Italiaanse dessert:
Tiramisu van chef-kok Joris Bijdendijk
Joris’ tiramisu
Voor dit recept kiest Joris L’OR Espresso RISTRETTO, die zowel in koffiecapsules als L’OR BARISTA XXL capsules te koop is. Joris: ’De extra sterke L’OR Espresso RISTRETTO vormt een mooi contrast en een gouden combi met de zachte smaken van mascarpone, room en vanille.’
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
Dit is zo'n dessert waar we alleen maar meer van willen. Dus zorg dat je nog een plekje over houdt voor deze heerlijke witte-chocotiramisù met banaan & limoncello. Het is relatief weinig werk omdat het opstijven gelukkig vanzelf gaat. Aan de slag!Kan jij geen genoeg krijgen van Italiaanse desserts? Dan is deze espresso-martini tiramisu ook perfect!
Zeg nu zelf: één keer opscheppen van zo’n Italiaanse toet met laagjes romige crème en boozy koekjes kan bijna niet. Houd dus een gaatje vrij na het eten!Bekijk ook: 52x Italiaanse zoete lekkernijen
Amaretti tiramisu! Klassiek maar toch nét anders: voor deze tiramisu-variatie wil je wel een gaatje vrijhouden. Want zeg nu zelf: één keer opscheppen van zo’n Italiaanse toet met laagjes romige crème en boozy koekjes kan bijna niet.Begin 4 uur en 35 min. van tevoren aan dit recept. En gebruik grote, brosse amaretti secchi, te koop bij de Italiaanse delicatessenwinkel of online.
De Italianen noemen 'm tiramisu alla mandorla pugliese. Maar wij zeggen: supernotige tiramisu met gekaramelliseerde amandelen en amandelcake. Ook fijn: helemaal glutenvrij!
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!Begin 1 dag van tevoren met dit recept.We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
tiramisù met witte chocolade, hazelnoten en nootmuskaat
Tiramisu mag zeker traditioneel, maar het hoeft niet altijd. Maak hem deze feestdagen eens anders! Met hazelnoten, witte chocolade en nootmuskaat blaas je jouw favoriete dessert nieuw leven in. Je bent gewaarschuwd, want hij is luchtig in het kwadraat en die schaal gaat leeg. Ontspannen genieten van je spectaculaire dessert? Maak de tiramisu 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Een Italiaanse klassieker mag je niet veranderen, behalve als je er chocoladepasta in kunt doen! Ben je op zoek naar een écht spektakelstuk? Maak dan tiramisutaart!
In haar nieuwe boek (IJspret) leert foodblogger en culinair auteur Linda Lomelino je alles over ijs. Haar favoriet? Dit tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus.
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep. Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Met bovenstaande recepten kan je dessert eigenlijk niet mislukken. Wil je helemaal relaxt de feestdagen in gaan? Citroensorbetijs staat altijd paraat in de vriezer van delicious.testkok Mette Luiting, net als een fles gekoelde prosecco en wodka. Als haar dessert mislukt, maakt ze daarmee razendsnel een groppino.
Dat gaat zo: klop p.p. 1 bol ijs samen met een flinke scheut wodka in een kom. Meng p.p. ± 60 ml prosecco erdoor en serveer in een hoog glas met een schijfje citroen als versiering. TIP: Lig je alleen een beetje achterop schema met je toetje, dan kan je deze sgroppino ook als spoom geven. Zo win je extra tijd.