nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: EASY

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar kerstinspiratie voor een makkelijk kerstmenu? Wij geven je een easy, maar toch feestelijk kerstmenu met knolselderijsoep met karamelappel, pastinaakmousseline, kip met romige champignonsaus en een heerlijke mascarponemousse om mee af te sluiten.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons feest kerstmenu!

Voorgerecht

knolselderij-soep-delicious

knolselderij-bonensoep met chorizo en karamelappel

Er gaat niets boven een dampende kom soep. De heerlijke aardse smaak van knolselderij gaat perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete karamelappel.

>> naar het recept

Hoofdgerecht (vis)

pastinaakmousseline met harissagarnalen en kruidenolijfolie

Deze verfijnde stamppot met pastinaak en harrissagarnalen is ideaal comfortfood. Tip van Janneke Philippi: ‘Omwikkel de garnalen voor een extra hartige speksmaak met dunne plakjes pancetta of gerookt ontbijtspek.’

>> naar het recept

Hoofdgerecht (vlees)

kip-champignonsaus-delicious

kip met romige champignonsaus en puree

Nu de koudere dagen aanbreken en het blad om je oren vliegt, snakken we naar warme gerechten. Deze kip combineert heerlijk met de met romige kastanjechampignonsaus.

>> naar het recept

Nagerecht

citroen-mascarponemousse met amaretticrunch

Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. 

>> naar het recept