nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: EASY VEGA

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijk eten met een grote groep hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit no-fuss vegetarische menu is niet alleen superlekker, maar alle recepten hebben ook een bijzondere twist. Makkelijk en tóch feestelijk!

Is het bij jou thuis twee avonden feest? We hebben nog een vega kerstmenu!

Voorgerecht

 

tweekleurige soep van rode biet en waterkers - delicious

tweekleurige soep van rode biet en waterkers

Deze tweekleurensoep kun je maken met de helft van de hoeveelheid zout die je normaal nodig zou hebben voor een goede smaak. Hoe dat kan? Door de roodgekleurde bietensoep helemaal zonder zout te maken en deze in het bord af te wisselen met een gezouten groene waterkerssoep. Het contrast in zoutgehalte tussen beide soepen verhoogt de zoutbeleving waardoor je in totaal minder zout nodig hebt.
Extra lekker: druppel extra vierge olie over de soep.

>> naar recept

 

Hoofdgerecht

ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious

ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter

Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
Nog drie heerlijke vega ravioli's.

>> naar het recept

Nagerecht

tarte tatin met kersen en kokos

Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos!
Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.

>> naar het recept

Productie: Janneke Phillipi

tweekleurige soep van rode biet en waterkers - delicious