KERSTMENU: FEEST

Op zoek naar inspiratie voor het kerstmenu? Wij geven je een feestelijk kerstmenu met hert, gebakken harder met amandel, daube met wagyu rundvlees en een prachtige merinquetaart én een kokos-limoentaart met ananasvulling!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons klassieke kerstmenu!

Voorgerecht

hert met druiven-walnootdressing en bietensalade
De volle smaak van hert wordt heerlijk in balans gebracht door de frisse druiven walnootdressing. Super feestelijk voor kerst. Maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.
naar recept
hert met druiven delicious.

Wijntip: deTenute del Cerro Rosso di Montepulciano. Lekker kruidig, met tonen van kersen.

Hoofdgerecht (vis)

gebakken harder met aardpeerpuree en amandel
Harder is een vis die veel voorkomt langs de Nederlandse eilanden. Helaas wordt deze vis nog niet zo veel gegeten, maar daar brengen wij vandaag verandering in! Maak er smeuïge aardpeerpuree bij en serveer met zelfgemaakte ansjovis-tomaatboter en amandelschaafsel. Je kunt ook aardpeerchips serveren bij vis. Het recept vind je hier!
harder

Wijntip: de heerlijk frisse Domäne Wachau Grüner Veltliner. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.

Hoofdgerecht (vlees)

daube met wagyu rundvlees
Dit gerecht kun je maken met gewoon stoofvlees, maar met wagyu-vlees geef je het nét even een upgrade. Bestel dat van tevoren bij een gespecialiseerde slager. Serveer met aardappelpuree en geglaceerde worteltjes. Mmm!
naar recept
deglaceren daube met wagyu rundvlees delicious.

Wijntip: de Tokara Director’s Reserve. Een cabernet sauvignon gedomineerde Bordeaux blend met petit verdot, merlot, cabernet franc en malbec.

Nagerecht

meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur
Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Als je het recept volgt, is de meringuetaart verbazend makkelijk om te maken!
naar recept
meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious

Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.

kokos-limoentaart met ananasvulling
Wauw: deze absolute showstopper staat niet alleen prachtig op jouw kersttafel, maar smaakt ook nog eens fantastisch.
Nog meer witte wondertaarten zoals een saffraanpavlova, witte chocotiramisù of vanillenoga-ijstaart vind je in dit lijstje.
naar recept
kokos-limoentaart met ananasvulling - delicious|
kokos-limoentaart met ananasvulling - delicious|
|