nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
veganistisch

groene-aspergesalade met cranberry’s

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | feestelijk, kerst | nederlands | lactosevrij
Met dit vegan voorgerecht of bijgerecht van groene asperges met cranberry’s maak je veel mensen blij! En supermakkelijk: je kunt de asperges met de cranberry’s ‘s ochtends al maken. Zet de asperges na uitlekken en afkoelen afgedekt koel weg. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen en meng met de dressing.



Nog zo’n spannend toprecept met asperges: met gerookte tofoe en salsa van radijs.


kooktijd45 minuten

ingrediënten

  • 1 el milde olijfolie
  • 350 g groene asperges, houtige eindjes eraf gesneden
  • 125 ml groentebouillon van vegan groentebouillontablet
  • 25 g cranberry’s, gedroogde
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el citroensap + extra naar smaak
  • 20 g cress bijv. pittige radijs-, prei- en broccolicress

instructies

  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de asperges ± 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de bouillon en de cranberry’s toe en laat met deksel op de pan nog een 2-3 min. zachtjes koken tot de asperges beetgaar en nog groen zijn. Giet de asperges af, het vocht kun je evt. voor een dressing gebruiken en laat afkoelen.
  • Klop een dressing van de olijfolie met de dijonmosterd en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de asperges en bestrooi met de cress en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 165kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
recept Dosia Brewer fotografie Jeroen van der Spek styling Esther de Munnik, Yvonne Nortier bereiding Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
groene-aspergesalade met cranberry's - delicious

Vijf extra receptideeën