nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: ITALIAANS

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor een kerstmenu? Wij geven je een Italiaans kerstmenu met feestelijke tomatensoep, wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan, ossobuco met venkel of een vega ravioli en toe een heerlijke Italiaanse trifle met amaretto.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons Frans kerstmenu!

Voorgerecht

wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan - delicious

wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan

Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht.
Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.

>> naar recept

 

Voorgerecht (soep)

geroosterde-tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta

Een juweel van een soep! Merijn schreef voor ons kerstnummer 5 fantastische soepen die stuk voor stuk indruk maken qua smaak én presentatie. Onze stiekeme favoriet is deze tomatensoep, die van zichzelf al lekker is, maar door de geroosterde tros druiven er überfeestelijk uitziet. 

>> naar het recept

Hoofdgerecht

ossobuco

ossobuco met verjus, venkel en saffraan

Traditionele ossobuco wordt meestal in een tomatensaus bereid. Onze versie heeft een saus met verjus of witte wijn en venkel. Eventuele restjes vlees kun je in flinters uiteen trekken en samen met de groenten en een beetje extra vergine olijfolie verwarmen in een pan met dikke bodem. Eet deze saus met gekookte pasta, bijvoorbeeld paccheri of capunti. 

>> naar het recept

Hoofgerecht (vega)

ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious

ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter

Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
Nog drie heerlijke vega ravioli's.

>> naar het recept

 

Nagerecht

Italiaanse trifle - delicious

Italiaanse trifle met amarettogelei

Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen.

Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!

>> naar het recept

wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan - delicious