Choco-affogato met sinaasappel

Koffie of ijs toe? Met deze affogato hoef je niet meer te kiezen! Espresso en chocolade-ijs met sinaasappel zijn een gouden combinatie! Deze affogato is dé perfecte afsluiter van eenItaliaans dineren ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken. En met een JURA koffiemachine maak je de lekkerste versgemalen koffie voor dit toetje.

Choco-affogato met sinaasappel

nagerecht (4 personen)

175 ml melk
35 g bruine basterdsuiker
1 el cacaopoeder
25 g pure chocolade, fijngesneden
zeste van ½  (bio)sinaasappel
325 g mascarpone
4 kopjes sterke espresso, afgekoeld (bij voorkeur bereid met versgemalen koffie)
ook nodig 1-2 ziplockzakken

bereiden ± 20 min. / diepvries 2 ½ – 3 uur

Stap 1
Verwarm 50 ml melk en los er de basterdsuiker, de cacaopoeder en de chocolade in op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 2
Snijd intussen de helft van de sinaasappelzeste klein. Klop het mengsel samen met de rest van de melk, een snufje zout en de kleingesneden sinaasappelzeste door de mascarpone.

Stap 3
Doe het mengsel in 1 grote of 2 kleinere ziplock-zakken. Druk er zoveel mogelijk lucht uit en laat zo plat mogelijk in 2,5 – 3 uur bevriezen. Breek het ijs in de zak in stukken en doe in een keukenmachine. Draai snel tot een gladde massa. (Laat eventueel weer even in een platte bak opvriezen als de massa te zacht is geworden.)

Stap 4
Zet 4 kopjes espresso. Doe in 4 glaasjes elk 1 of 2 bolletjes ijs en giet in elk glaasje een kopje espresso. Versier met wat sinaasappelzeste.

jura koffie - delicious