maaltijdtosti met gemarineerde groenten en halloumi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tosti’s zijn booming! En ze zijn niet alleen voor tussen de middag, maar ook voor avondeten. Zoals die van Janneke Philippi: een maaltijd tosti met lekker veel groenten en halloumi. Janneke: ‘Er zit groente in de tosti’s, maar ik zet er altijd nog een grote schaal kerstomaatjes en sla extra bij.’

maaltijdtosti met gemarineerde groenten en halloumi

hoofdgerecht (4 personen) v

½ courgette, in halve plakjes
1 rode ui, in halve ringen
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 teen knoflook, geperst
5 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
8 dikke sneden brood
4 el rode pesto
400 g halloumi
basilicumblaadjes, om te bestrooien

Schep de courgette, ui en tomaatjes om met de knoflook, 3 el olijfolie en de oregano. Marineer de groenten afgedekt 30 min. Schep de groenten met de marinade in een droge voorverwarmde koekenpan en bak op hoog vuur in 4 min. knapperig gaar. Bestrijk 4 sneden brood met de pesto. Schep de groenten op het pestobrood.

Veeg de pan schoon. Snijd de halloumi in 8 plakken. Verhit 2 el olijfolie in de pan. Bak de halloumi in 1-2 min. op half tot hoog vuur mooi bruin. Leg de halloumi op de groenten en bestrooi met basilicum en peper. Dek af met de laatste 4 sneden brood en druk licht aan.

Bak de sandwiches in een tosti-apparaat, contactgrill of koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig. Snijd de tosti’s schuin door en leg op 4 borden. Bestrooi met wat extra basilicumblad.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

maaltijdtosti

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze