nr.1 foodmagazine

Deze boeuf bourguignon is binnen 30 minuten klaar

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
boeufbourguignon-deliciousmagazine

Deze snelle versie van een boeuf bourguignon is net zo rijk van smaak als de variant met een lange stooftijd. Voor als je zin hebt in een stevige boeuf bourguignon, maar weinig tijd hebt! 

Heb je wél alle tijd voor een boeuf bourguignon, dan kun je ook dit recept van Julia Child maken.

 

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, najaar | frans |
Deze boeuf bourguignon staat binnen een half uur op tafel. iIeaal voor doordeweeks!
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 8 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 500 g ossenhaas in blokken van ± 4 cm
  • 4 dikke plakken van een plat stuk pancetta zwoerd verwijderd, fijngesneden
  • 250 g kleine kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm blaadjes fijngesneden
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 tl bloem
  • 125 ml rode wijn
  • 375 ml runderbouillon
  • aardappelpuree en rucola voor erbij

instructies

  • Vul een kleine pan met water en breng op hoog vuur aan de kook. Blancheer hierin de sjalotten ± 5 min. of tot ze net zacht zijn, giet ze af en zet weg.
  • Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten al omscheppend 2-3 min. tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en zet weg. Voeg de boter en de tweede eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de ossenhaas, in porties, toe en bak het vlees 3-4 min. tot het rondom bruin is.
  • Neem uit de pan en zet weg. Verlaag het vuur iets, voeg de pancetta, champignons, knoflook, laurierblaadjes en tijm toe en bak alles al omscheppend ± 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min., voeg dan de bloem toe en bak nog ± 1 min. of tot alles gemengd is. Roer de wijn erdoor en kook nog 2 min. tot de saus iets dikker wordt.
  • Voeg de bouillon toe, en roer met een garde. Voeg dan de sjalotten toe aan de saus en kook nog 6-8 min. of tot de saus iets is gereduceerd en dik is geworden. Doe het vlees terug in de pan en warm nog 2 min. zachtjes door tot het warm is.
  • Serveer de boeuf bourguignon met de aardappelpuree en rucola.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
boeufbourguignon-deliciousmagazine