nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

broodje stoofvlees

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | weekend | internationaal |
De voorbereiding is zo gepiept en de oven doet de rest. Het duurt even, maar dan heb je ook wat!
Ook heel lekker op een broodje: rendang.
voorbereiding30 minuten
kooktijd3 uur 30 minuten
totale tijd4 uur

ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 750 g kg puntborst (brisket)*
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • 4 broodjes, opengesneden
  • 8 dunne plakjes cheddar
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 zakje waterkers, ± 75 g
  • 3 radijsjes, in dunne plakjes + halve radijsjes voor erbij

chilisaus

  • 500 ml barbecuesaus
  • 125 ml ahornsiroop
  • 1 el gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • 1 tl chilipoeder

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit in een braadpan de olie op hoog vuur. Braad het vlees hierin in ± 2 min. per kant bruin. Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook. Zet afgedekt in de oven. Schakel de oventemperatuur terug tot 160°. Stoof het vlees in ± 4 uur heel mals en keer het halverwege. Voeg eventueel wat extra water toe. Neem het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen. Vries de bouillon in voor later gebruik.
  • Breng intussen alle ingrediënten voor de chilisaus in een steelpan met dikke bodem aan de kook. Verwarm al roerend nog ± 2 min. zodat de smaken goed mengen. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Pluk het rundvlees als het bijna helemaal is afgekoeld met twee vorken uit elkaar en meng met 250 ml chilisaus.
  • Roer in een kom de yoghurt los met 2-3 el chilisaus. Geef de rest van de saus erbij. Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand.
  • Leg de broodjes op een bakplaat en toast ze met de snijvlakken omhoog in ± 2 min. bruin. Beleg één helft met het rundvleesmengsel, sprenkel nog wat chilisaus erover en dek af met 2 plakjes kaas. Gril nog 1½ min. tot de kaas begint te smelten.
  • Leg de belegde helften op borden, leg de ui, waterkers en plakjes radijs op de vulling en dek af met de broodkapjes. Serveer direct met radijsjes erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 1000kcal
|
eiwit: 46g
|
vet: 66g
|
koolhydraten: 55g
auteur: delicious.
Voorbereiden: Verdubbel de hoeveelheid vlees, dan kun je een paar dagen later in de week rendang maken. De helft van het vlees kun je na afkoelen afgedekt tot 3 dagen bewaren in de koelkast of maximaal 3 maanden in de diepvries. De chilisaus kun je afgedekt tot 3 weken in de koelkast bewaren. 
* Puntborst of brisket bestel je bij de slager of koop je online.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
broodje stoofvlees - delicious

Vijf extra receptideeën