De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vegan auberginecurry met kokos

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Vegan auberginecurry met kokos

veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | indiaas | vegan, vegetarisch
Dit recept voor vegan auberginecurry is gebaseerd op de klassieke butter chicken. Stoof de aubergine langzaam in romige kokoscurry en je weet niet wat je proeft!
kooktijd30 minuten
oven1 uur 10 minuten
totale tijd1 uur 40 minuten

Kookgerei

  • ovenbestendige braadpan

ingrediënten

  • 100 ml kokosolie
  • 20 g plantaardige boter
  • 2 uien fijngesneden
  • 25 g verse gemberwortel (5 cm) fijngesneden
  • 6 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 aubergines in de lengte gehalveerd, op de snijvlakken kruiselings ingekerfd
  • 3 el tandooripasta (kant-en-klaar)
  • koriander, roti en chutney, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olie en boter in een grote braadpan op matig vuur. Schep hierin de uien met de gember, knoflook en een flinke snuf zout 15-20 min. om. Bak tot ze licht kleuren. Voeg de specerijen toe en bak al omscheppend nog 1 min. tot de aroma's vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur.
  • Bestrijk de ingekerfde aubergines met de tandooripasta en wrijf de pasta in de sneden. Leg de aubergines met de snijvlakken omhoog in de saus, bestrooi ze licht met zout(vlokken) en duw ze half onder in de saus. Zet de pan in de oven en rooster de aubergines 1 uur en 10 min. tot ze helemaal zacht en gaar zijn, en de currysaus flink is ingekookt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de halve aubergines – heel of in stukken – met de saus. Strooi de koriander erover en serveer met roti en chutney.
Voedingswaarde:
calorieën: 653kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Vegan auberginecurry met kokos
Fotografie: Chris Court | Styling: Kirsten Jenkins