We zitten volop in het nectarineseizoen! Nog tot september kunnen we ons hart ophalen aan fantastische gerechten met dit geurige, zoete, sappige fruit. Deze nectarine-vanillesorbet is om van te dromen!
Nectarine smaakt ook heerlijk in een andijviesalade met geitenkaas. Het recept vind je hier!
nectarine-vanillesorbet
nagerecht | 4 personen
Verwarm in een steelpan op matig vuur 110 g fijne kristalsuiker met 125 ml water, 700 g kleingesneden nectarines en 1 opengesneden vanillestokje + deuitgeschraapte zaadjes al roerend tot de suiker is opgelost en kook de nectarines in 5-7 min. heel zacht en gaar. Laat iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje en pureer het mengsel met een staafmixer. Schep in een kom. Zet afgedekt ± 4 uur in de koelkast. Draai in een ijsmachine in 30-40 min. tot ijs. Doe over in een diepvriesdoos. Laat 4 uur opstijven in de diepvries. Serveer op 2 gehalveerde nectarines.
Bereiden ± 55 min. + afkoelen ± 4 uur / bevriezen ± 4 uur
RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER