pindakaas als ingrediënt in 8 recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ben jij ook zo dol op pindakaas? Dit oer-Hollandse product is natuurlijk lekker op brood, maar je kunt het op veel meer manieren gebruiken in de keuken! Hieronder lees je onze favoriete pindakaas toepassingen. 

Fan van feel good food? Bestel hier het delicious. kookboek vol feel good recepten!

koekjes
Voeg aan dit basisrecept voor koekjes pindakaas toe en maak er op eenvoudige wijze pindakoekjes van. Voeg voor extra crunch ook hele pinda’s aan het deeg toe. 

repen
Bedek de bodem van een bakplaat met een laag van verkruimelde koekjes vermengd met gesmolten boter. Smeer daar een laag pindakaas overheen en maak af met een laag gesmolten chocolade. Laat afkoelen, en…. klaar!

ontbijt
Je kunt gewoon een bruine boterham met pindakaas eten als ontbijt, maar probeer ook eens havermoutpap met een lepel pindakaas (of twee). Of voeg het toe aan yoghurt of kwark met granola. Ook smoothies kun je met pindakaas verrijken. Het maakt een ontbijtje meteen zwaarder waardoor je langer vol zit.

pannenkoeken
Je kunt ook pindakaas toevoegen aan je pannenkoekenbeslag. American pancakes, banana pancakes, Hollandse pannenkoeken, flensjes en crêpes krijgen allemaal net iets extra’s wanneer je een aantal lepels van het smeuïge goedje toevoegt. 

ijsjes
Meng in een keukenmachine 3 bananen, 200 ml yoghurt en 100 ml pindakaas. Verdeel het mengsel over 8 ijsvormpjes en laat opstijven in de vriezer. Je kunt honing toevoegen aan het recept om de ijsjes iets zoeter te maken.

banana bread
Pindakaas en banaan zijn hele goede vrienden dus het kan geen verrassing zijn dat ook banana bread alleen maar lekkerder wordt zodra je er pindakaas aan toevoegt. Meng het door het beslag een geeft een extra pinda boost aan je banana bread!

hummus
Combineer het best van twee werelden: home-made hummus en pindakaas! Met enkele lepels pindakaas maak je van gewone hummus spannende pinda-hummus! Tip: maak in grote hoeveelheden, want hij is zo op!

soep
Als je nog nooit pindasoep op hebt, kun je je er waarschijnlijk weinig bij voorstellen, maar voor echte pindaliefhebbers is het een must. Met gember, laoswortel en chilipeper maak je er een spicy en tropisch gerecht van! Klik hier voor een pindasoep recept van Mister Kitchen.

TEKST ROOS VOLKERS FOTO ERNIE ENKELAAR

Meer feel good inspiratie opdoen? Bestel dan nu het boek delicious. feel good food in onze webshop!

pindakaas soep