inpakken, uitpakken en opeten!

Bereid je eten eens en papillote en verpak het in bakpapier, aluminiumfolie, bananenblad etc. etc. Want als  je iets en papillote kookt, houd je waardevolle voedingsstoffen én smaak zoveel mogelijk binnenboord. En je kookt vrijwel zonder vet. En papillote: een makkelijker bereidingswijze is er bijna niet. En… leuk om te serveren, zo’n verrassingspakket! Niemand die in de gaten heeft dat het maken van zo’n lekker en gezond pakje maar een fluitje van een cent is.

Proeven? Probeer deze Maleisische vis in bananenblad!

makkelijk Als je een cadeautje kunt inpakken, kun je dit ook! Onderstaand geven we je een paar handige tips en natuurlijk ontbreekt ook een lekker en papillote bereid gerecht niet: Maleisische vis in bananenblad, dat we in de grillpan hebben gemaakt.

verpakken Aluminiumfolie of bakpapier zijn prima verpakkingen. Een combinatie van beide (folie aan de buitenkant) blijkt nóg beter, dan kan er nauwelijks vocht ontsnappen. In bananenblad kan ook, dat ziet er mooi uit en geeft een subtiel, grassig aroma.

dichtmaken Hoe meer afgesloten, hoe beter. Met bananenblad is dat nog een toer, met aluminiumfolie of bakpapier is het een kwestie van zorgvuldig dichtvouwen. Evt. kun je de randen eerst met eiwit bestrijken. Leg ze dan goed op elkaar en vouw de randen 2x naar binnen. Of begin aan een kant van het pakketje en vouw de rand stukje voor stukje dicht en laat de vouwen elkaar daarbij overlappen.

voorbereiden Vis of groenten hoef je alleen maar samen met lekkere smaakmakers (kruiden, specerijen, citroen) in te pakken. Vlees kun je eerst rondom goed bakken voor extra smaak en vervolgens en papillote verder garen.

bereiden En papillote bereiden doe je op hoge temperatuur in de oven, vanaf 200ºC. Als het pakketje bol staat, is het gerecht  doorgaans gaar, maar uiteraard hangt dat af van je ingrediënten.

PRODUCTIE EN TEKST SUZANNE THE BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE FOTOGRAFIE ISTOCK E.A.

en papillote