mini-kipkebabs met harissasaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mini-kipkebabs

Een makkelijke manier om razendsnel pit te geven aan bijna al je gerechten: Moroccan style Harissa saus van Calvé. Of je nu gaat barbecueën of wraps, tortilla’s, een maaltijdsalade of stoofpot maakt… alles krijgt meteen nog meer smaak. Proef dit lekkere anders dan anders borrelhapje maar eens!

mini-kipkebabs met harissasausCalve moroccan Harissa

borrelhapje | 4 personen

500 g kipfilet, in blokjes
3 el olijfolie
2 el limoensap
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde oregano
2 el verse muntblaadjes, grof gesneden
1 limoen, in partjes
½ fles Calvé Moroccan style Harissa saus

Doe de kipfilet met de olijfolie, het limoensap, de knoflook, komijn, oregano en zout en peper naar smaak in een schaal. Schep goed om en zet minstens 30 min. afgedekt in de koelkast om te marineren.

Rijg de kipfilet aan prikkers. Verhit een grillpan of barbecue. Grill de kebabs in 5-6 min. rondom goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal. Bestrooi met de munt, leg de limoenpartjes erbij en serveer met de harissasaus om te dippen.

Bereiden ± 20 min. / 30 min. marineren

Drie nieuwe sauzen om je maaltijd snel & eenvoudig een lekkere internationale kick te geven: Moroccan style Harissa saus met chilipepers, kikkererwten en komijn; Mexican style Chipotle saus met tomaten, zoete uien en gerookte chipotle chilipepers en Jamaican style Habanero saus met habanero chilipepers, mango en kaneel. Allemaal zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Je vindt ze alledrie in het sauzenschap in de supermarkt. Bekijk hier alle producten.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

delicious. samen met Calvé

Calve moroccan Harissa