De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

doperwtjes: om van te houden!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Doperwten
Niet alleen als de eerste haringen worden gevangen en asperges in première gaan, gaat ons culi-hart sneller kloppen. Van verse doperwten veren we ook op. Zij zijn er maar zo kort, dus als je ze tegenkomt: meenemen!

De zoetige erwtjes zijn niet te vergelijken met die uit pot of diepvries. Na het pellen houd je ongeveer de helft aan gewicht over. Je kunt ze beter niet rauw eten, maar eentje proeven kan geen kwaad. Proef dat frissige, zoete wat de overgang tussen lente en zomer zo goed illustreert. Koken of pureren is dan ook zonde, doe dat de rest van het jaar maar. Wij stoven ze liever op z’n Frans. Veel boter, witte wijn, sjalotje…

Foto doperwten via ab-inbevbars.nl.

Doperwten