Naar buiten! 5x lekkere drankjes om in de tuin op te drinken

Tadaa: 5 drankjes waarmee je elk buitendiner naar een hoger plan tilt. Mét en zonder alcohol zodat iedereen zich welkom voelt.

5 x Lekkere zomerdrankjes

1. ananas-gemberwater

Vul een karaf met schijfjes van ½ ananas, partjes van 1 citroen, 6 dunne plakjes gemberwortel en 5 takjes munt en vul aan met water en evt. ijsklontjes.Variatie: vervang de ananas door schijfjes grapefruit, sinaasappel en citroen en vervang de munt door citroenmelisse.

2. rabarber-aardbeichampagne

Pureer 250 g bosvruchten. Vul 8 champagneglazen met een laagje fruitpuree. Schenk in elk glas een scheutje rabarcello (slijter) en vul aan met 1 fles rosé champagne of andere mousserende wijn. Garneer met muntblad. Variatie: vervang de gepureerde aardbeien door granaatappelpitjes en de rabarcello door granaatappelsiroop (mediterrane winkel)

3. groene ijsthee met gember

Zet 1 l groene thee met citroengras, verwijder het theezakje en laat afkoelen. Breng op smaak met gembersiroop. Laat de ijsthee in de koelkast door en door koud worden. Serveer in glazen met partjes limoen en roerlepeltjes van citroengras. Variatie: gebruik groene thee met munt en zoet met honing. Serveer met takjes munt en dunne kaneelstokjes om te roeren

4. meloensap met citroenverbena

Pureer 200 g schoongemaakte cantaloupemeloen met 750 ml water in een blender en breng op smaak met 1 el citroensap. Laat het sap in de koelkast door en door koud worden. Schenk het sap in karaffen en voeg schijven sinaasappel en 3 takjes citroenverbena toe. Variatie: vervang de cantaloupe door watermeloen en de citroenverbena door muntblad.

5. kokos gin & tonic

Vul longdrink- of cocktailglazen met ijsblokjes. Verdeel 300 ml gin over de glazen en vul aan met 100 ml kokoswater (toko, healthshop) en 100 ml tonic. Garneer met 8 stukjes kokos op de rand van het glas.Variatie: schenk een borrelglas limoncello in een glas. Voeg een bolletje citroenijs toe en vul aan met mousserende witte wijn. Gar neer met een partje citroen op de rand van het glas.

BEELD ISTOCK

verfrissende-zomerdrankjes-delicious