De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Winterwijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Winterswarm worden we van deze wijn, met verse gember en citroen. Koning winter mag wat ons betreft nog wel even blijven!

Warme winterwijn, drank voor 6 personen:

1 fles rode wijn (bijv. merlot)
6 el donkere basterdsuiker
6 kruidnagels
3 stukjes citroenschil (alleen geel!)
6 plakjes verse gember, ongeschild
3 el (verse) gembersiroop

Breng de wijn met alle ingrediënten behalve de gembersiroop tegen de kook en laat zachtjes 15 min. trekken, zonder te koken! Verdeel de gembersiroop over 6 glazen en schenk de wijn er door een zeef bij.

Ook je winterpeertjes stoof je natuurlijk in deze wijn! Lekker met verse room of hangop, bestrooid met wat versgeraspte kaneel.