nr.1 foodmagazine

kipfilet met citroen en spinazie met rozijnen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het geheim van goed Italiaans eten? Houd het simpel en gebruik weinig, maar wel de allerbeste kwaliteit ingrediënten.

hoofdgerecht (4 personen)
500-600 g kipfilet (4 enkele filets)
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
40 g boter
2 el olijfolie
30 g pijnboompitten
1-2 tenen knoflook, in plakjes
50 g rozijnen
600 g gewassen spinazie
3 el fijngesneden peterselie

Wrijf de kipfilets met zout, peper en het citroenrasp in. Verwarm in een braadpan 20 g boter en bak de kipfilets hierin op laag vuur rondom bruin. Roer 1 el citroensap door het bakvet. Leg het deksel schuin op de pan en bak ze in ± 20 min. gaar. Keer regelmatig.

Verhit intussen een wok voor. Voeg de olie toe, zet het vuur halfhoog, voeg de pijnboompitten, knoflook en rozijnen toe en roerbak ± 1½ min. Voeg de spinazie in twee delen toe en roerbak nu op hoog vuur totdat de spinazie net geslonken is. Neem van het vuur en breng op smaak met zout en peper.

Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg 3 el warm water toe en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Klop de rest van de boter en de peterselie door de jus en breng evt. op smaak met nog wat citroensap en zout en peper. Serveer de kipfilets met de peterseliejus en de gewokte spinazie. Lekker met krieltjes.
Bereiden ± 30 min.

Recept Trudelies Schouten fotografie Rob van der Vet styling Rob van der Vet bereiding Eke Mariën

Dit recept is eerder verschenen in het delicious.magazine.
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

kip citroen-delicious