winterstoof met kip en pastinaak

Verwarmende gerechten voor als de temperaturen rondom het vriespunt schommelen: niks lekkerder dan comfort food! Janneke kookt in delicious. januari 2015 o.a. deze winterstoof met kip en pastinaak. 

winterstoof met kip en pastinaak

hoofdgerecht | 4 personen

3 el olijfolie
4 scharrelkipfilets, à 125 g
200 g pastinaak, in blokjes
300 g knolselderij, in stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1½ tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml rode wijn
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 el (esdoorn)stroop
2 blaadjes laurier
1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend, in stukken

Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem de kipfilets uit de pan.

Bak in het bakvet de pastinaak en knolselderij 4 min. Schep de knoflook,paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de wijn, gepelde tomaten, stroop en het laurierblad toe en breng aan de kook; druk de tomaten met een spatel klein.

Draai het vuur laag. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt in 30-35 min.zachtjes gaar.

Kook intussen de aardappelen in water met zout in 20-25 min. gaar. Verdeel de kipstoof met de groenten over 4 borden. Schep er de aardappelen bij. Evt. kun je hierbij i.p.v. aardappelen ook volkorenrijst geven. Kook de rijst dan in bouillon, dat is extra lekker.

Bereiden ± 50 min.

chilivlokken voor pit
De kinderen vinden deze kip in licht zoete tomatensaus en wat zoetige pastinaken heerlijk. Wil je iets meer pit voeg dan een mespunt chilivlokken toe met de tomaten.

 

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPP

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

winterstoof kip pastinaak | deliciou