De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kip met zoete aardappel en citroen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kip met zoete aardappel
glutenvrij, lactosevrij
aantal | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Stuk voor stuk hebben ze een heerlijk goudbruin knapperig korstje, waar je gelijk je tanden in wilt zetten. En het hele huis ruikt verrukkelijk… ovengerechten. Meestal kost het bereiden ervan nog geen half uur. Daarna gaan ze de oven in. Dus alle tijd voor een spelletje met de kinderen of om de krant te lezen… Kies bijvoorbeeld voor een hele kip met zoete aardappel en citroen. En dat is niks om voor terug te schrikken…deze maak je zó.
kooktijd20 minuten
oven1 uur 10 minuten
totale tijd1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 2 biocitroenen
  • 2 tl korianderpoeder
  • 5 el olijfolie
  • 1 hele liefst scharrelkip*, ± 1,2 kilo
  • 3 zoete aardappelen, geschild
  • 8 sjalotjes, gepeld
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 stuk chorizo 100 g, in blokjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de citroenen schoon, droog af en rasp het gele deel van de schil er fijn af. Pers 1 citroen uit, snijd de andere in 6 parten.
  • Meng citroenrasp met de koriander, 1 el citroensap en 2 el olie en wrijf de kip ermee in. Stop de helft van de citroenstukken in de buikholte van de kip. Snijd de zoete aardappelen in dikke gelijke stukken ter grootte van de sjalotjes. Meng in een grote ovenschaal of braadslede de rest van de olie, knoflook, sjalotjes, zoete aardappelen, citroenstukken en komijnzaadjes en leg de kip er bovenop. Schuif de schaal iets onder het midden in de oven en bak de kip in 70 min. gaar en mooi bruin.
  • Verdeel 10 min. voor het einde van de baktijd de chorizo tussen de andere groente. Bedruip de kip en groente 2 of 3 keer gedurende het braden met het bakvet. De kip is van binnen gaar als er helder vocht uitkomt als je met een prikker in het dikste gedeelte van de poot steekt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Hele kippen zijn er in ruim gesorteerde supermarkten in verschillende kwaliteiten. Van het Franse merk Label Rouge zijn er diervriendelijk gefokte kippen (o.a. ook biologisch). In sommige supermarkten vind je ook de Nederlandse diervriendelijkgefokte Volwaard-kippen. Bereiden ± 20 min. / oven ± 70 min.
PRODUCTIE & RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN. BEREIDING BART STUART. STYLING JAN WILLEM VAN RIEL. FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

kip met zoete aardappel