5x de lekkerste quiches voor Pasen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het maakt niet zoveel uit of je met Pasen graag uitpakt met de lekkerste gerechten, of het liever klein en makkelijk houdt. Quiches komen namelijk altijd van pas!

Ze zijn eenvoudig voor te bereiden, zowel warm als koud een succes en ze kunnen tegen een stootje. Ook wanneer je Pasen compleet aan je voorbij laat gaan en die vrije dagen liever besteedt aan uitstapjes of picknick’s: quiches zijn je beste vrienden. Dit zijn onze vijf favorieten.

quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta
Deze quiche is zoet én ook hartig. De combinatie met rode ui, honing en tijm is heerlijk, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.
naar recept
quiche met vijgen delicious.
quiche met romanesco, chorizo en manchego
Wij zijn dol op de Mediterrane keuken. En de quiche blijft favoriet. Zo ook deze quiche met romanesco, chorizo en manchego. Zo lekker, je blijft er van eten!
Ook lekker: quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta.
naar recept
ROMANESCO-QUICHE met chorizo en manchego - delicious
kipquiche met lentegroenten
Een deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
naar recept
kipquiche met groenten | delicious
limburgse kaasquiche met gemengde salade
Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’
Meer hartige taart? Bekijk hier vijf heerlijke hartige taarten.
naar recept
limburgse kaasquiche - delicious
cantharelquiche met brie & salade met honingnoten
Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten! Geen liefhebber van brie? Maak dan deze prachtige paddenstoelenstaart met prei!
naar recept