nr.1 foodmagazine

Back to work: 5x gerechten om mee te nemen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor de meesten zit de vakantie er weer op en is het back to work. Hierbij onze favorieten voor op het werk, zodat je de komende tijd lekker veel inspiratie hebt. 

5 Gerechten om mee te nemen naar kantoor

frisse pompoen-dhal - delicious

frisse pompoen-dhal

Pompoen is een veelzijdig ingrediënt: de groente is heerlijk geroosterd uit de oven, gekookt als puree of, zoals hier, verwerkt in een lekkere dahl. Probeer deze frisse pompoen-dhal eens en geef je dhal een extra kick met versgeraspte kurkuma.

>> naar het recept 

pastasalade tonijn - delicious

pastasalade met tonijn & ansjovisdressing

Janneke Philippi bedacht voor ons deze doe-het-zelf-pastasalade. ‘Ik vind het verrassend om de ingrediënten van een salade apart te presenteren, zodat iedereen z’n eigen salade kan samenstellen. Alle ingrediënten kun je van tevoren voorbereiden!’ Binnen een half uur staat deze salade op tafel en nog beter; in het park, op je balkon, in de tuin, als het maar al fresco is!

>> naar het recept 

limburgse kaasquiche - delicious

limburgse kaasquiche met gemengde salade

Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’
Meer hartige taart? Bekijk hier vijf heerlijke hartige taarten.

>> naar het recept 

kippensoep delicious.

kippensoep met spinazie, parmezaan en noedels

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soep. We geven je daarom deze krachtige, opbeurende en extra gezonde soep! Probeer ook eens deze kippensoep met parmezaanse kaas.

>> naar het recept

pompoen kikkererwtenbrood | delicious

pompoen-kikkererwtenbrood met salie

Een dikke plak van dit pompoen-kikkererwtenbrood is al bijna een complete maaltijd. Mogelijkheden te over: geef er labne bij of een gekookt ei, chutney en groenten. En als je toch aan het bakken bent, maak dan meteen twee broden en vries er één in plakken in. Lekker om mee te nemen naar je werk!

>> naar het recept 

pompoen kikkererwtenbrood | delicious