quiche met witlof, bier, appel & abdijkaas

quiche met witlof

Maak sowieso deze quiche met witlof uit het nieuwe nummer van delicious. want hij is goddelijk! De koningin van het comfortfood, Janneke Philippi, duikt in haar keuken met wintergroenten en komt er weer uit met té lekkere en originele gerechten die ook zo bij jou op tafel kunnen.

Wordt het pasta met bloemkool & pancetta of kaasfondue met geroosterde groenten? Alle recepten vind je in de nieuwe delicious., koop hem in de winkel of bestel het magazine online.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Quiche met witlof, bier, appel en kaas

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunch | | frans | vegetarisch
Geen tijd om lang in de keuken te staan? Deze verrukkelijke quiche met witlof en abdijkaas maak je in 30 minuten, de oven doet de rest. Maak de quiche in een ovenbestendige pan, zodat je 'm meteen op tafel kan zetten. Easy en lekker comfortfood.
kooktijd30 minuten
oven40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige (gietijzeren) pan van 24 cm Ø, ingevet of gebruik een quichevorm van 24 cm Ø

ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 500 g witlof
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 tl venkelzaad
  • 3 eieren
  • 75 ml donker bier
  • 75 ml slagroom
  • 100 g geraspte abdijkaas
  • 3 takjes tijm
  • 1 kleine handappel

instructies

  • Laat de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien. Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte. Verwarm de oven voor op 200oC. Verhit iets onder het midden van de oven een bakplaat mee.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof in 8 min. beetgaar. Stapel de deegplakjes en rol ze uit tot een zo rond mogelijke deeglap van 30 cm Ø. Bekleed de vorm met het deeg, rol overhangend deeg terug.
  • Besprenkel de witlof met de honing en strooi het venkelzaad erover. Bak de witlof nog 1-2 min. aan elke kant.
  • Klop de eieren los met het bier en de slagroom. Klop de kaas en de blaadjes van de takjes tijm erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de appel met schil in partjes van ± 1 cm.
  • Verdeel de witlof met de appel over de deegbodem. Schenk het ei-kaas- mengsel erover. Bak de quiche op de bakplaat in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde:
calorieën: 550kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
TIP Laat de quiche afkoelen tot kamertemperatuur, snijd in blokjes en neem mee voor onderweg.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens: Klassieke quiche lorraine en andere hartige taarten die nooit vervelen

quiche met witlof