miniquiches met geroosterde asperges & daslook

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, brunch, brunchgerecht, hapje, hapjes, lunch, lunchgerecht, ovengerecht, voorgerecht | familietijd, feestelijk, lente, voorjaar, weekend | frans | vegetarisch
Cook the cover!
In haar favoriete seizoen hoeft Janneke niet lang na te denken als ze een etentje voor vrienden kookt. Dan zet ze Hollandse gerechten met lente-ingrediënten op tafel. Deze miniquiches zijn dus favoriet: verse asperges met een vleugje geurige daslook. Wist je dat roosteren verreweg de makkelijkste manier is om asperges te bereiden? Het geeft ze bovendien een extra volle smaak.
voorbereiding15 minuten
kooktijd50 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: 4 eenpersoonstaartvormpjes van 14 cm Ø, ingevet

ingrediënten

  • 6-8 witte asperges
  • 1 el olijfolie
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 el daslook (of gebruik bieslook + 1 geperst teentje knoflook)
  • 2 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el geraspte Goudse jong belegen kaas

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en snijd het houtige uiteinde af. Snijd elke asperge in 2 stukken en leg ze – in één laag – in een passende ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie.
  • Rooster de asperges in de oven beet- gaar in ± 30 min. Dikke asperges vragen iets meer tijd: controleer de gaarheid door met de punt van een scherp mes in de asperge te prikken. Het mes moet er makkelijk inglijden.
  • Laat de geroosterde asperges afkoelen tot kamertemperatuur. Laat intussen het deeg op kamertemperatuur ont- dooien. Rol de plakjes iets groter uit en bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Hak de daslook fijn. Klop de eieren met de crème fraîche en de kaas los. Klop de daslook met zout en peper naar smaak erdoor. Schenk het eimengsel op de deegbodems.
  • Leg de geroosterde asperges in het eimengsel. Bak de quiches laag in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde:
calorieën: 355kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!