34 vegetarische paasrecepten

Eieren zonder bacon, asperges zonder ham en ook al geen gerookte zalm? Of je Pasen kunt vieren zonder al die iconische gerechten? Túúrlijk! Scroll maar eens door deze lijst met te lekkere vegetarische paasrecepten!

Ben jij de ‘uitzondering’ aan tafel en moet je vechten om het laatste omelet met kaas of kun je alleen maar zoete paasgerechten opscheppen omdat die wél vegetarisch zijn? Dan is deze lijst met vegetarische paasrecepten een verademing. Want zo kan het ook: pittige shakshuka, crêpes met spinazie, frittata of elegante asperges met pistache.

Of het nu gaat om een hartig hoofdgerecht of een verrukkelijk dessert, deze vegetarische paasrecepten zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van een feestelijke maaltijd zonder compromissen te sluiten.

Bak bijvoorbeeld een van de vegetarische hartige taarten, zet er een sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven naast en maak het af met een portie verse scones met zelfgemaakte lemon curd.

Vegetarische paasrecepten voor het ontbijt & brunch

poffertjes met warme rabarber, aardbei & vanilleboter
Geen poffertjespan? Maak dan miniflensjes of gebruik een heel goed ingevette muffinvorm en zet die op de kookplaat of op een bakplaat op het gasfornuis. Deze lentepoffertjes zijn klaar in 30 minuten, zo makkelijk en ultralekker kan het!
Als je zoals wij geen genoeg kunt krijgen van rabarber: 15 razendlekkere recepten met verse rabarber
naar recept
poffertjes met warme rabarber, aardbei & vanilleboter
wentelteefjes met pruimenjam
Een van onze favoriete toetjes is wentelteefjes. Chef Mike McEarney uit Sidney maakt ze nog fantastischer met zoete pruimenjam.
naar recept
Wentelteefje
crumble-brioche met appels en bessen
Warme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?
naar recept
crumble-brioche-delicious
wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
Wentelteefjes met geroosterde aardbeien en tijm
babka met chocolade
Er gaat toch niet boven de geur van versgebakken broodjes, recht uit de oven, vindt Valli Little. Haar babka met chocolade is niet te versmaden.
Recept voor 1 brood. Begin minstens 3 uur van tevoren
naar recept
babka met chocolade
drie-in-de-pan van kwark met bessen
Deze drie-in-de-pan van kwark met bessen is geluk op je bord. En zoals de naam al doet vermoeden, bak je er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht.
naar recept
pannenkoekjes van kwark met bessen | delicious
bagels met rogge en knoflook
Dit ringvormige broodje komt oorspronkelijk uit de Joodse keuken. Bagels worden eerst gekookt en daarna pas gebakken. Zo krijgen ze hun unieke structuur.
naar recept
bagels met rogge
carrotcakewafels met rozenwaterfrosting
Deze carrotcakewafels met rozenwaterfrosting zijn geweldig als je een fan bent van kruidige carrotcake – en wie is dat niet! Haal je wafelijzer maar tevoorschijn. Begin evt. een dag van tevoren en laat het deeg voor de carrotcakewafels een nacht in de koelkast liggen, dan worden ze nóg lekkerder.
Of ben je meer van de hartige wafels?
naar recept
Carrotcakewafels - delicious
hartige pompoenpap met kerstomaatjes
Pompoenpap is een prima begin van de dag! Ontbijtpap hoeft niet altijd zoet te zijn. Je kunt aan havermout ook groenten en een snuf zout toevoegen. 
Probeer ook eens deze pap met eieren en spek!
naar recept
pompoenpap - delicious
avocadotoast met 3 toppings
We love toast met avocado! Vooral omdat we daar al onze favoriete toppings op kunnen doen. Voor nu geven we drie heerlijke opties: tuinbonen met ham, radijspickle en feta of krabsalade.
Nog zo'n topgerecht met avocado: gegratineerde avocado BLT-style.
naar recept
havermout uit de oven met rood fruit
Pak eens uit voor het ontbijt en maak deze fruitige havermout met cranberry's, kaneel en walnoten. Begin je dag met een kickstart!
Ook zó lekker met havermout: pap met amandelmelk en gember.
naar recept
havermout uit de oven met rood fruit - delicious
shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt
Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt.
Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
naar recept
shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt - delicious
shakshuka met prei en spinazie
Gebruik evt. 2 koekenpannen als je meer dan 4 eieren wilt klaarmaken of doe het geheel in een ovenschaal en zet ze 12-15 min. in de oven op 170°C. Nog leuker is het om hiervoor eenpersoonspannetjes te nemen!
naar recept
shakshuka met prei en spinazie
crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat.En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop. 
naar recept
vegetarische paasrecepten Spinazie-tomaatcrèpe - delicious
omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oreganopesto
delicious. kiest vandaag voor een goede lunch, want dat is de perfecte start van de middag. Het recept voor deze omelet met geitenkaas komt uit delicious.PUUR, dé special over gezond én lekker eten. Tip: Je kunt deze omelet ook van voornamelijk eiwitten maken, gebruik dan 5 eiwitten en 1 heel ei.
naar recept
omelet geitenkaas postelein oregano - delicious
bruschetta met basilicumolijftapenade en ei
Een ontbijt met een bruschetta met basilicumolijftapenade, een zachtgekookt eitje, pimentón-olie en basilicummayo. Klinkt als veel werk, maar toch ben je maar 20 minuten bezig! Een dag die zo begint, kan niet meer stuk, toch?
naar recept
Aziatische omelet met wasabi dressing
Maak van een simpele omelet een tropische verrassing! Een gerecht dat je op elk moment van de dag kunt eten. Een Aziatische omelet is heerlijk als ontbijt,lunch of licht vegetarisch diner. 
naar recept
pompoen-taugésalade - delicious
raapstelenfrittata met tuinbonen en spinaziesalade
Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Combineer deze raapstelenfrittata met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt. Tip: extra lekker met stukjes kort geblancheerde groene asperges!
naar recept
raapstelenfrittata-delicious

Zoete recepten

Vega hartige taarten

Griekse spanakopita met feta en spinazie
Spanakopita is een echte Griekse klassieker. Lekker hartig met krokant filodeeg, zilte feta en frisse spinazie.
naar recept
Spanakopita
panquiche met witlof, bier, appel & abdijkaas
Geen tijd om lang in de keuken te staan? Deze verrukkelijke quiche met witlof en abdijkaas maak je in 30 minuten, de oven doet de rest. Maak de quiche in een ovenbestendige pan, zodat je 'm meteen op tafel kan zetten. Easy en lekker comfortfood.
naar recept
quiche met witlof uit de oven
griekse plaattaart met gemarineerde feta
Makkelijk doordeweeks eten, maar dan met een slimme twist zodat je het ook aan gasten kunt serveren: dat is hoe wij het graag zien. delicious.friend Janneke maakt vandaag voor ons deze Griekse plaattaart met gemarineerde feta.
naar recept
griekse plaattaart met filodeeg | delicious
geitenkaas-quiche met prei en artisjokken
Brique de chèvre is rauwmelkse geitenkaas met een rode korst. Deze kaas is zacht en smeuïg en heeft een volle, pittige smaak. De naam dankt de kaas aan z’n vorm: brique is het Franse woord voor steen. Het is een broertje van de koe-variant: brique du Forez.
naar recept
geitenkaas-quiche met prei en artisjokken
geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.
Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
naar recept
geitenkaasstrudel
popeyetaart: spinazie, feta en olijfolie
Misschien wel het meest romantische cartoonstelletje ooit: Popeye en zijn geliefde Olive Oyl. De gespierde matroos hield er een niet zo geheime affaire met spinazie op na. Eigenlijk kun je deze taart van filodeeg een Popeyetaart noemen. Hij combineert namelijk Popeye’s grote liefdes: spinazie en olijfolie (Olive Oyl). Knisperend krokant en met een rijke, smakelijke, vegetarische vulling. Ai Ai!
naar recept
spinazietaart-delicious
miniquiches met geroosterde asperges & daslook
Cook the cover!
In haar favoriete seizoen hoeft Janneke niet lang na te denken als ze een etentje voor vrienden kookt. Dan zet ze Hollandse gerechten met lente-ingrediënten op tafel. Deze miniquiches zijn dus favoriet: verse asperges met een vleugje geurige daslook. Wist je dat roosteren verreweg de makkelijkste manier is om asperges te bereiden? Het geeft ze bovendien een extra volle smaak.
naar recept
witte asperge quiches
bastilla met pompoen en bieten-yoghurtsaus
Matt Wilkinson: ‘Marokkaanse bastilla is een traditionele, hartig-zoete pastei, vaak gevuld met kip of duif. Ik doe er flespompoen in.’ Deze bastilla’s hebben een lekker knapperig deeg en kruidige vulling. 
naar recept
aspergequiche met raddicchiosalade
Een warme quiche met asperge en een lichte raddicchiosalade: ideaal als lunchgerecht óf als hoofdgerecht voor vanavond. Geniet van witte asperges nu het nog kan: het seizoen is kort en dus extra genieten. Zeker in zo’n warme quiche als deze!
naar recept
aspergequiche-delicious
zoete-aardappelquiche met feta
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.


Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?

zoete-aardappelquiche met feta
cantharelquiche met brie & salade met honingnoten
Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!
De smaak te pakken? Maak dan ook deze hartige paddenstoelentaart met prei en kaas!
naar recept
cantharel quiche

Scones

Vegetarische paasdiner recepten

sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing
Dit vega voorgerecht met sinaasappel en venkel is heerlijk fris en licht. Liever een complete maaltijd van deze salade maken? Geef er geroosterde biefstuk of ribeye bij!
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing | delicious
groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood
Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.
naar recept
groene aspergesoep
aubergine parmigiana
Waan je voor héél even in Italië met deze vega melanzane parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
naar recept
aubergine parmigiana | delicious
asperges met pistache-polonaise & champignonmayo
Yvette: 'De extra zachte smaak van champignonmayo past zo goed bij witte asperges. Het traditionele kruim van ei en peterselie (à la Flamande) vervang ik door polonaise van pistache. Man man, dit gerecht wordt gewoon weer een klassiekertje hier hoor, hop in de polonaise voor mijn Hollandse asperges 2.0!'
naar recept
paasbrunch recepten
burrata met geroosterde groenten, granaatappel & pistache
Een flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord.
Ook zo lekker bij romige burrata: peulen-kruidensalade en grissini.
naar recept

Nog zo’n lekkere taart: quiche met prei, dille, ricotta en geitenkaas

vegetarische paasrecepten Spinazie-tomaatcrèpe - delicious